Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
 MHP Genel Başkan Adayları Sinan Oğan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ yarın yeniden biraraya gelerek, MHP'de olağanüstü kongrenin gerçekleşmesi için izleyecekleri yol haritasını belirleyecekler. 

MHP'de 19 Haziran'da gerçekleştirilen ve Genel Merkezin 'Tanımıyoruz' dediği  olağanüstü kurultay, çağrı heyeti tarafından düzenlenmesine rağmen, Üst Kurul Delegesi Cemal Enginyurt'un MHP Genel Merkezi'ni mahkemeye vermesi sonucu kongrede düzenlenen maddeler hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. 

Mahkeme kararının ardından MHP Genel Merkezi  10 Temmuz'da yapılacağını söz vererek duyurduğu kongreyi düzenlemeyeceğini açıklamıştı. 

Bununla beraber YSK'nın olağanüstü kongre başvurusunu yapacağı toplantıda kabul edeceğini anlayan parti genel merkezi, YSK toplanmadan  sadece 10 dakika önce olağanüstü kongre taleplerini geri çekmiş ve YSK bu durumda üzerinde karar verilecek bir başvuru olmadığı için toplantıyı karar vermeden sona erdirmişti. 
Parti genel merkez binası başta olmak üzere, Ankara'nın en işlek caddelerinde "Oyunu boz" sloganıyla kongreye davetiye ilanları yayınlayan genel merkezin, genel başkan yardımcısı Semih Yalçın tarafından "Devlet sözü" olarak nitelendirdiği kongre kararından vazgeçmesi ise Ülkücü Kamuoyunda büyük hayal kırıklığına yol açmıştı.  

Yarın yapılacak toplantıda MHP Genel Merkezi tarafından başvurulan hukuksuzlukların ve 19 Haziran'da gerçekleşen kongrede tüzüğün değiştirilmesi sırasında izlenilen yanlış yolun masaya yatırılması ve yeniden imza toplamak da dahil gerekli kararların alınarak en kısa sürede olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için çalışmalara başlanması bekleniyor.

(Kaynak: Haber3Hilal)
Editör: TE Bilisim