Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı

MHP’de yaşanan kurultay krizi, Genel Merkez ile parti içi muhalefet arasında karşılıklı hamle savaşına döndü. Genel Merkez, 19 Haziran’daki tüzük kurultayı için tüzüğün 64’üncü maddesini işaret ederek, “Genel başkanın inisiyatifi olmadan kurultayın açılışı ve değişiklik” olamaz dedi. Parti içi muhalefet ise bu hamleye Tüzüğün 62’inci maddesiyle karşılık verdi. Adaylar, “Büyük Kongre, partinin en üst düzeyde yetkili ve sorumlu karar organıdır” diyerek, delegelerin açılışı da değişikliği de yapabileceğini savunuyor.

 

MHP Genel Merkezi, Çağrı Heyeti’nin 19 Haziran’da düzenlenmesini istediği tüzükkurultayına katılmayacağını açıkladı. Parti kurmayları, Genel Merkez'in katılmayacağı kurultaydan çıkan sonucun da hukuksuz olacağını savunuyorlar. Kurultaydan çıkacak olan tüzük değişikliğini tanımayacaklarını belirten Genel Merkez yetkilileri, gerekçelerini de Tüzüğünün 64’üncü maddesine dayandırıyor.

Editör: TE Bilisim