Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
 MHP'de muhaliflerin toplu hareket etmeleri halinde, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yeniden aday olmayacağı öne sürüldü.

Sözcü gazetesinin haberine göre; MHP'de muhaliflerin toplu hareket etmeleri halinde, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yeniden aday olmayacağı öne sürüldü. 14 Kasım tarihinde Başkanlık Divanı'na alıp Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendiriği Ümit Özdağ'ı, Genel Başkanlığa aday göstereceği iddia edildi.


Muhaliflerin yeterli imzayı toplamaları halinde Devlet Bahçeli'nin, 18 yıldır oturduğu koltuğu bırakılacağı konuşuluyor. MHP kaynaklarını SÖZCÜ'ye verdiği demeçte “Devlet Bey, 2005’de kendisine rakip olan ve partiden ihraç ettiği Ümit Özdağ’ı yıllar sonra önce milletvekili yaptı, sonra MYK’ya ardından Başkanlık Divanı’na aldı.

Bu süreç MHP açısından çok alışık olunan bir durum değil. Genel Başkanlık koltuğunu Ümit Özdağ’a bırakabilir” sözleri yer aldı.  Muhalif kısımlar, Tuğrul Türkeş'in parti değiştirerek AKP'ye gitmesinin ardından boşalan Genel Başkan Yardımcılık koltuğuna Ümit Özdağ'ı getirdi. Özdağ'ı Esad rejimi ve Rusya'nın bombaladığı Türkmenlere ilişkin Suriye sınırında bulunan Yayladağı'na göndermesinin de oldukça anlamlı olduğunu belirttiler.

 Ümit Özdağ, 1 Kasım genel seçiminde Gaziantep Milletvekili seçildi, parlamentoya girdi. 14 Kasım 2015 tarihinde ise MYK'da Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.
Editör: TE Bilisim