İsa İlyasoğlu MHP Genel Başkanlığı için Avrupa’dan adaylığını koydu.

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

MHP milletvekili adayı da olan işadamı, 1992 yılında İstanbul Teknik ÜniversitesiEndüstri Mühendisliği’ni bitirmiş. İlyasoğlu, 2000 yılında ise Almanya’daki Bochum Üniversitesi Yüksek Makine Mühendisliği’nden mezun olarak mastır yapmış. 

2009 yılında Almanya’nın ileri gelen firmalarının birinde fabrika müdürlüğü yapan İlyasoğlu, 2010 yılında ise Velbert’teki kendi fabrikasında enjeksiyon parçaları üretmeye başlamış. Sanayilerini Türkiye’ye götürmeyi deneyen ancak İstanbul’daki tesisleri üç ay önce kapatmak zorunda kalan İlyasoğlu, “1,5 milyon Euro gibi bir yatırım yapmıştık. Ancak Türkiye’de Almanya’daki gibi bir ticari iş ahlakı ve sistem yok. Yetişmiş personel eksikliği de var. Türkiye’de alt yapı çok zayıf, genel başkan adayı olmamın en büyük etkenlerinden biri bu.” dedi. 



“Türkiye’de parti genel başkanı veya başbakan olacak birinin dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki sistemleri çok iyi bilmesi ve onları tatbik edebilecek düzeyde olması lazım.” diyen İlyasoğlu, “Yoksa Türkiye dünya ile yarışamaz. Türkiye şu anda daha ziyade ikinci sınıf, fason sanayi ürünleri üretebiliyor ve maalesef ara eleman yetiştiren okullar yok.” dedi. Türkiye’de şu an müthiş hukuksuzluk ve zulümlerin de olduğunu kaydeden İlyasoğlu, sanayi ile birlikte Avrupa’daki hukuk ve siyaset anlayışını Türkiye’ye taşımak istediğini vurguladı.

Türkiye’nin İslam dünyasının lider ülkesi olduğunu, MHP’nin de ülkenin en önemli partisi olduğunu söyleyen İlyasoğlu, “Hiçbir genel başkanı olmasa bile MHP yüzde 18 oy alırdı. En büyük problem iyi idare edilmemesi. MHP kitle partisi olmalı.” ifadelerini kullandı. 

MHP milletvekili adayı iken Facebook hesabından 12 Eylül darbesini övdüğü iddiasıyla adaylığına son verilmesiyle ilgili olarak da İlyasoğlu, paylaşımda sadece Kenan Evren’e rahmet dilediğini, ancak potansiyelini bilerek onu engellemek isteyenlerin paylaşımına eklemeler yaptığını savundu. İlyasoğlu, darbelere karşı olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim