Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
  İl Başkan Yardımcısı Sinan Erdaş Başkanlığı’nda bir heyet, bugün Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek hazırlatılan hutbe metnini MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya’ya vekaleten Genel Müdür Doç. Dr. Yaşar Yiğit’e teslim etti. MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Erdaş, İslam dünyasının mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyasında ve özellikle Çin’de Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın yaşadığı baskı ve zulümlere sessiz kalmasına dikkat çekti.
 
  MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından hazırlatılarak camilerde okutulmasını istediği hutbede Çin’de soydaşlarımıza ve Müslümanlara yaşatılan zulme dikkat çekilerek özetle şöyle denildi:
 
  “Yıllardır Doğu Türkistan’da Müslüman soydaşlarımıza reva görülen zulüm ve işkence Ramazan ayı içerisinde misliyle çoğalmıştır. Küçücük çocuklara onlarca zalim eziyet ederken etrafta toplanıp bu vahşeti kahkahayla izleyen insanları görmek, maalesef bu çağda hala Habeşli Bilal’in üzerindeki kayanın kalkmadığını göstermektedir. Gencecik Müslüman kızların olmadık tecavüzlere maruz kalışları, Müslüman ailelerin birbirinin yanında katledilmeleri bize Ammar bin Yasir’i ve muhterem annesi, İslam’ın ilk şehidi Hz. Sümeyye’yi hatırlatmaktadır.”
 
  Doğu Türkistan’da camiler yıkıldığına, Kur’an kurslarının kapatıldığına, namaz ve oruç gibi ibadetlerin yasaklandığına dikkat çekilen hutbe metninde daha sonra özetle şöyle denildi:
  “Koskoca İslam âleminin, bırakın eliyle veya diliyle bu zulme müsaade etmeme gayretini, kalben dahi buğz etmemek gibi bir gafletin içinde oluşu bizi derinden yaralamaktadır. Bu zulme dikkat çekmek, oradaki Müslüman soydaşlarımızın farkına varmak ve kınamak her din kardeşimizin asli vazifesidir.” 

Editör: TE Bilisim