Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
 Vatan Yazarı Murat Çelik, Özkan'ın o sözlerini kaleme aldı. İşte o yazı...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı'nın belirlendiği seçimin ardından ilk açıklama, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Haluk Koç'tan geldi.

Koç'un Milliyetçi Hareket Partisi'ni hedef alan açıklamalarını, sıcağı sıcağına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Medya ve İletişimden sorumlu Baş Danışmanı Metin Özkan'a sordum.

Hemen hatırlatayım; Özkan, Bahçeli'nin canlı yayınlara çıkıp, parti adına konuşmasına olur verdiği bir isim.

İşte o Metin Özkan dedi ki:

- MHP 7 Haziran'ı 8 Haziran'a bağlayan gece ne söylediyse aynı noktada duruyor.

- Seçimin hemen ardından yaptığı açıklamalar, siyaseten Haluk Koç'a yakıştıramadığımız fevri bir çıkıştır. - Biz CHP'ye, “Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 'çatı adayınız'a neden oy vermediniz” dedik mi?

- Kaldı ki... Bakın, ilk günden beri bizi terör örgütünün sözcüleriyle aynı torbaya sokmaya çalışıyorlar. Biz HDP ile el ele verip Deniz Baykal'ı Meclis Başkanı seçtirseydik bizi alkışlayacaklar mıydı?

- Hepsi bir yana... Üç gün sonra CHP, AK Parti ile bir koalisyon hükümetinde yer alırsa, Haluk Koç bugün tükürdüğünü o gün yalar mı, merak ediyorum doğrusu.

Bahçeli hep 'Hayır'cı mı?

MHP Lideri'nin danışmanına, o herkesin sorduğu soruyu yönelttim: “Devlet Bahçeli hep 'olmazlar'ı mı söylüyor? Hep 'Hayır'cı mı?”

Özkan, “MHP'nin olmazları var elbette” dedi. “Bütün partilerin olmazları olduğu gibi” diye ekledi ve devam etti:

- Biz 'olmazlarımız' gibi, 'olurlarımız'ın da neler olduğunu seçim meydanlarında anlattık. Eğer bu sürecin sonunda hükümetin içinde yer alırsak, olmazlarımız ve olurlarımızı nasıl hayata geçireceğimizi de herkes görecektir.

- Şunu gözden kaçırmamak gerekiyor... CHP daha birkaç gün önce “17 - 25 Aralık mevzuu ve çözüm süreci olmazsa olmazlarımız değil” dedi. “Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlarında kalsın yeter” dedi.

- Bizde bu tip farklılaşmalar göremezsiniz. Espriyle karışık şöyle ifade edeyim; Sayın Genel Başkanımız (Bahçeli), biliyorsunuz ki - sizin gibi - koyu bir Beşiktaşlı. Yani hep 'siyah' ve 'beyaz'ları var. Grileri yok. Siyah ve beyaz, o kadar.

Editör: TE Bilisim