Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
 MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Yıldırım Türk, iktidarları döneminde hastaneleri tam gün ve tam kapasite ile çalıştıracaklarını belirterek, “Sağlık hizmetlerinde sürekliliği ve erişilebilirliği sağlayacağız” dedi.

Yaptığı başarılı seçim kampanyası ile dikkatleri üzerine toplayan MHP Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, uygulayacakları sağlık politikaları hakkında Vahdet’e açıklamalarda bulundu. Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunacaklarını söyleyen Prof. Dr. Türk, “Koruyucu sağlık hizmetlerini, kolay ulaşılabilir, kullanılabilir ve hasta haklarına saygılı bir şekilde devlet tarafından ücretsiz olarak sunulacağız. Vatandaşlarımızın bu alanlarda karşılaştıkları sorunları çözeceğiz” dedi. 

PERSONEL DAĞILIMI 

Türk, “MHP iktidarında, sağlık hizmetlerinde sürekliliği ve erişilebilirliği sağlamak amacıyla sağlık insan gücünün ülke genelinde dengeli dağılımını temin edecek bir istihdam ve ücret politikası uygulanacaktır. Bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunma sağlanacaktır. Kalp-damar hastalıkları, kanser, diyabet, kronik solunum yolları hastalıkları gibi ölüm nedenlerinin ilk sıralarında yer alan bulaşıcı olmayan hastalıkların gelişmesine neden olan risk faktörlerini önleyen koruyucu sağlık programları uygulamaya konulacaktır” diye konuştu.

BEKLEME SÜRESİ 

Hastaneleri tam gün ve  tam kapasitede çalıştıracaklarını söyleylen Türk, “Hastanelerde; hasta yatağı, donanım ve insan gücü kapasitesinden daha iyi yararlanılması, hasta taleplerinin zamanında karşılanması ve hizmet bekleme süresinin asgari düzeye indirilmesi için tam gün tam kapasite ile çalışmaları sağlanacaktır” dedi.

HEKİM SEÇME HAKKI

Türk şöyle devam etti: “Sağlık hizmetlerinde, ilaç ve tıbbi malzemelerin fiyatlandırılmasında maliyet ve kalite kontrolünde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun aktif rol üstlenmesi sağlanacaktır. Tüm vatandaşlar hastane ve hekim seçme hakkına sahip olacaktır. Hasta yataklarının ülke sathında dengeli dağılımı sağlanacaktır. İlaç harcamalarını artıran, ilaçlara karşı direnci güçlendiren ve ilaç yan etkileri üzerinden sağlık kaybına da yol açan gereksiz ilaç tüketimi önlenecektir. İlaç takip sistemi geliştirilerek “akıllı ilaç kullanımı” hususunda sağlık personeli için bir ilke ve hastalar için davranış kalıbının oluşması sağlanacaktır.”

KAN MERKEZLERİ

“Ameliyat veya diğer tedaviler için gerekli kan ve kan ürünlerinin kolaylıkla temini amacıyla yüksek standartlara sahip mükemmeliyet merkezleri niteliğinde, gerekli ulaşım araçları ve helikopteri bulunan Büyük Bölgesel Kan Merkezleri kurulacaktır. Böylelikle, hasta ve hasta sahipleri üzerinde büyük bir yük teşkil eden kan ve kan ürünleri ile ilgili hastanelerde yaşanan problemler en aza indirilecektir.”

SERBEST BÖLGELER 

“Özel sağlık kurumları teşvik edilecek, sağlık turizminin geliştirilmesi için sağlık serbest bölgeleri oluşturulacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve özel kesim sağlık hizmeti sunucuları, hizmetin ve hizmetten yararlananın standartlarını, usul ve esaslarını müşterek olarak belirleyecektir.”
Editör: TE Bilisim