İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
MHP Serik İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz, Eğitim Bir Sen'in düzenlediği yemeğe öğretmen ve idarecilerin Serik İlçe Müdürü Halim İzgi'nin gönderdiği iddia edilen cep telefonu mesajıyla çağrılmasına tepki gösterdi. Serik Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi'ye "AKP’nin memuru olmayı bırakıp devletin memuru ol." diye seslenen Yılmaz, bu davranışların hesabının seçimler sonrası sorulacağını savundu.

İddiaya göre, Serik İlçe Müdürü Halim İzgi, öğretmen ve idarecileri, Eğitim Bir Sen'in düzenlediği yemeğe, gönderdiği cep telefonu mesajı ile çağırdı. Mesajda; "19 Mayıs Salı akşamı Antalya Cam Piramit'te yemek verilecek olup, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı'mız Sayın Lütfü Elvan iştirak edecektir. İlçemiz okul ve kurumlarımızdan yemeğe iştirak edecek olan idareci ve öğretmenlerimizin sayısını 18 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00'a kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesi Şefi Ali Kibar'a bildirilmesini rica ederim." ifadeleri kullanıldı.

Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; Milli Eğitim Müdürü İzgi'nin okul idareci ve öğretmenlerine gönderdiği mesajın 'devlet memurunun göreviyle bağdaşmadığını, siyasi ahlak ve insanlık sınırlarını' da zorladığını savundu. Yılmaz, “O arkadaş bir siyasi parti adayına veya belirli bir zümreye sözüm ona yalakalık yapsın, iktidar partisine takla atsın diye oraya oturtulmadı. O müdür, o makama, vatana, millete pırıl pırıl evlatlar yetiştiren değerli öğretmenlerimize idarecilik yapsın diye oraya oturtuldu. Ya işini yapsın ya da memurluktan istifa edip siyaset yapsın.” dedi.

Memurun masa başında alması gereken hakları yeterince alamamasının en büyük sebeplerinden birisinin 'iktidar yandaşı sendikalar' olduğunu öne süren Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: “Hem memurun hakkını koruyamayacaksın, hem onları adeta fişlercesine isim listesi isteyeceksin hem de bunları tüyü bitmemiş yetimin hakkını kullanarak yapacaksın. Ayrıca bunu yaparken de aday olmaktan başka bir etiketi olmayan bir kişiyi Bakan diye millete yutturmaya kalkacaksın. Atalarımız 'Okumuşun cahilinden korkun' derken bu günleri görerek söylemiş herhalde. Biz buradan Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü uyarıyoruz. Siyaset yapmak gibi bir hevesin varsa meşgul ettiğin o makamı boşalt, senden çok daha iyi yapacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözetecek ehil insanlara teslim et. Türk milletinden özür dileyerek derhal istifa et.”

Editör: TE Bilisim