‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
 Sivas'ta MHP İl Başkanlığı tarafından parti binasının çatısına asılan ve Valilik tarafından kaldırılması konusunda uyarı yapılan 'Terörü bitirmek için 400 vekil değil, 400 gün yeter' yazılı pankart, parti kararıyla kaldırıldı.

Bunun yerine, 'Karaktersiz şehit babası yoktur, yüreği yanan şehit babası vardır.' yazısı asıldı.

MHP'DEN SERT MESAJLI İKİNCİ PANKART

MHP Sivas İl Başkanlığı 2 hafta önce parti binasının çatısına 'Terörü bitirmek için 400 vekil değil, 400 gün yeter' yazılı pankart astı ve bu pankartın kaldırılması için Sivas Valiliği tarafından uyarıldı. Teşkilat yöneticileri pankartı kaldırmayacaklarını belirterek itirazda bulundu. Uyarıdan sonra 10 gün boyunca çatıda kalan pankart kısa süre önce başka bir yazıyla değiştirildi. Kaldırılan pankartın yerine, 'Karaktersiz şehit babası yoktur, yüreği yanan şehit babası vardır.' yazısı asıldı.



MHP'YE ÇİFTE STANDART YAPILAMAZ"

MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Sivas Valiliği'nin pankartın kaldırılması için bir yazı gönderdiğini belirtirken, şöyle dedi:


"Valiliğe, bize daha önce gönderdiği bir yazı ile cevap verdik. Siyasi partilerin kendi il binalarında ve çevrelerinde kendi siyasi propagandalarını yapabileleceğine yönelik bir yazıydı. Bize daha önce gönderdikleri kararlarla çelişmemelerini isteyerek siyasi partilere gönderdikleri kararları herkesten önce kendilerinin okumalarını tavsiye ettik. O paralelde valiliğin herhangi bir müdahalesi olmadı. Çünkü MHP'ye çifte standart yapılamazdı. Benzeri uygulama bütün siyasi partilere uygulanmak durumundaydı. Biz, 'Terörü bitirmek için 400 vekil değil, 400 gün yeter' pankartımızın şehir kamuoyuna gerekli mesajı verdiği kanaatiyle kaldırıp yeni pankart astık.

ERDOĞAN'A PANKARTLI YANIT

Yeni pankartımızı, Sayın Cumhurbaşkanının o gün yapmış olduğu programa paralel olarak 'Karaktersiz şehit babası yoktur, canı yanan şehit babası vardır.' sloganıyla düzenledik. Seçim süreci bitinceye kadar da siyasi partimize, irtibat ofislerimize ait bölüm ve bölgeleri bu tip afiş ve pankartlar için kullanmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim