Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Darbeyi yapan cemaate karşı en net duruşu göstermiş MHP'nin, siyasi rakipleri miting üzerine miting düzenlerken, sessizlğe bürünmesi tabanda hoşnutsuzluğa neden oldu.

Hoşnutsuzluğun artmasında örgüte "Ekim ayına kadar tatil yapabilirsiniz" denildiği söylentilerinin de payı var.

Ülkemizin tarihin en büyük badiresini atlatmışken, temel işlevi siyaset ve propaganda üzerine kurulu olan bir siyasi partinin tatil yapması, tabana anlaşılır gibi gelmiyor.

"Siyasi bir parti, meydanlara inmedikçe halkla bütünleşemez. Gün, meydanlara inmek ve duruşunu göstermek için önemli gelişmelerin yaşandığı bir gündür. Ya peki idarecilerimiz, seçtiklerimiz ve bizden oy isteyenler neredeler?" sözleri sık duyulur olmuştur.

CHP ise, İstanbul'daki mitinginin ardından, bu sefer daha büyük bir güç gösterisi yapabilmek için İzmir-Gündoğan meydanını seçmiştir. Afişler hazırlanmış ve 4 Ağustos'taki miting çağrısı resmen başlamıştır.

MHP ye oy vermiş taban, rakip partiden örnek alarak miting istemediklerini ama dünyanın neresinde olunursa olunsun, böyle fırtınalı bir siyasi dönemde siyasette akla ilk gelen şeyin, miting ve meydan buluşmaları olduğunun unutulmamasını istemektedir.


(Haberalp)

Editör: TE Bilisim