MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Beşar Esad’ın ve destekçilerinin Türkiye’yi bölemeyeceğini ifade ederek, “Kendi payıma konuşuyorum, görev düşsün koşa koşa cepheye gider, mevziye girerim. Allah nasip eder şehit olur, gazi olurum. Kanımın son damlasına kadar vuruşur, son takatime kadar mücadele ederim” dedi ve Suriye konusunda çözüm önerisini açıkladı.

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İdlip’teki 34 şehidi hatırlatarak, “İdlib'de 27 Şubat 2020'de yaşanan şehitler milletimizi derinden yaralanmıştır. Esad ve alçak destekçileri kanımızı dökmüştür. Kim hangi saldırıyı yaparsa yapsın Türk milletinde akacak kan da bitmez ayağa kalkacak kahraman da eksilmez” dedi.

‘İÇİNDE İRAN DA VAR’

"Bu alçak saldırının içinde Suriye İran vardır" diye Bahçeli, şunları ekledi: “Bu alçak saldırının içinde Suriye İran vardır. Hepsi birden cinayet devriyesine çıkmışlardır. Türk askerinin kanı bu husumet cephesi tarafından dökülmüştür. Niyazım o dur ki şehadetleri mübarek olsun. Zalimlerin kanı kurusun. TSK'ya yapılan her saldırıyı nefretle lanetliyorum."

SPUTNİK’E TEPKİ GÖSTERDİ

"Bu savunmayı yapamazsak tereddüt edersek herkesi uyarıyorum ki Anadolu'yu teslim ederiz” ifadelerini kullanan Bahçeli,  Hatay haberi yapan Sputnik’e tepki gösterdi: “Bir Rus haber sitesinde ‘çalınan şehir Hatay' başlığıyla haber yapılmış, sinsi ve yüzsüz arzular hedefler deşifre edilmiştir. Bugün aynı zamanda Hatay'ın ilk ve son cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in de vefat yıl dönümüdür. Hatay 10 yıllardır Rusya haritalarında açıkça gösterilmiştir.Şimdi çalınan şehir Hatay diye haberler yapılmaktadır. Bu utanmazlıktır, Hatay Türk milletinin kardeşlik köprüsü, vazgeçilemez zümrüt örtüsüdür. Kim Hatay'a göz dikiyorsa o gözü oyarız, kim el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz." Rusya’nın ikili oynadığını vurgulayan Bahçeli, “Bugün İdlib'de Rusya ikili oynamaktadır. Bu kapsamda olmak üzere 5 Mart 2020'de Cumhurbaşkanımızla Putin'in yapacağı planlı görüşme kritiktir. Soçi mutabakatını ihlal eden taraflar arafatta değil açıktadır” dedi.

MHP’NİN SURİYE ÖNERİSİ

Bahçeli MHP’nin Suriye konusunda önerilerini açıkladı:

*Rusya zorba politikalarını gözden geçirmeli, astana ve Soçi'ye bağlı kalmalıdır,

*Türkiye'nin güvenli bölge teklifine destek verilmelidir,

*26 Şubat katliamından dolayı Türkiye'ye özür ve tazminat ödemelidir,

*M4 ve M5 karayolu kontrolü müşterek sağlanmalıdır,

Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı

*Mültecilere karşı destek verilmeli, külfet paylaşılmalıdır.

‘GÖREV DÜŞSÜN CEPHEYE GİDERİM’

Bahçeli, Beşar Esad’ın ve destekçilerinin Türkiye’yi bölemeyeceğini ifade ederek, “Kendi payıma konuşuyorum, görev düşsün koşa koşa cepheye gider, mevziye girerim. Allah nasip eder şehit olur, gazi olurum. Kanımın son damlasına kadar vuruşur, son takatime kadar mücadele ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim