Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile yevmiye defteri kapanış tasdik süresinin mart ayına çekilmesi sonrasında muhasebecilerin mağdur olduklarını ileri sürdü. Tanrıkulu, tasdik süresinin kapanan takvim yılını izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna çekilmesi için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ahmet Kenan Tanrıkulu, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun girişimci ve muhasebeciler için mağduriyet yarattığını savunarak, bugün TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Konu hakkında açıklama yapan Tanrıkulu “6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 64. maddesinin 3.fıkrasıyla, 26.06.2012 tarihli ve 6335 sayılı Türk Ticaret Kanunu İle Türk Ticaret Kanunu’nun Yürürlüğü Ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 8.maddesi ile ticarî defterlerin kapanış tasdikleri için izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar öngörülen süre, 6335 sayılı yasanın 8. maddesi ile izleyen faaliyet döneminin üçüncü ayının sonuna çekilmiştir. Yapılan düzenleme ile kapanış tasdiki süreleri girişimcilerimizin en yoğun oldukları aylara çekilmiştir. 6102 Sayılı Kanun gereği Haziran ayının sonunda yapılması gereken kapanış tasdiklerinin mart ayının sonuna çekilmesi girişimcilerimiz de ve meslek camiamızda sıkıntıya sebep olacaktır. Girişimcilerimiz birçok vergisini mart ayında ödemekte ve hem maddî bakımdan hem de koşuşturmaktan işlemlerini ancak yetiştirebilmektedir.” dedi.

Yevmiye defteri kapanış tasdik süresinin kanunun 6335 Sayılı Yasa ile değişmeden önceki halinde olduğu gibi kapanan takvim yılını izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna çekilmesi ile yaşanabilecek sorunların önleneceğini savunan Tanrıkulu, kanun teklifi ile bu alanda yaşanacak sıkıntıları gidermek istediğini söyledi.
Editör: TE Bilisim