DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
 "Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasından sonra gözler, önümüzdeki hafta başlaması beklenen koalisyon görüşmelerine çevrilmiştir. Reyting kaygısıyla polemik yaratarak asparagas haber üretmeyi, bunun yalanlanmasından bile haber çıkarmayı gelenek hâline getiren Türk basını, yine bütün marifetini kullanarak mutfağında koalisyon senaryoları pişirmeye başlamıştır. 
Haberinin kaynağını belirtme zorunluluğu bulunmayan boyalı basınımız; bu imkânını, aslı astarı olmayan haber ve iddialarla sayfalarını doldurarak kullanmaktadır. Televizyonlar da programlarında yakası açılmadık ihtimalleri gerçekmiş gibi kamuoyuna sunmaktadır.
Koalisyon görüşmeleri gibi çok ihtimalli senaryolar; basının balık avlamayı en çok sevdiği bulanık sular, haber ısıtmada kullandığı enerji kaynaklarıdır.

Burada; doğruluk ve halkı gerçeklerden haberdar etme kaygısı yerine, çıkarlara dayalı gazete ve kanal politikalarıyla reyting odaklı spekülasyonlar tercih edilmektedir.

Koalisyon senaryolarıyla ilgili olarak bugün sabah gazetesinde yer alan bir haberde, MHP’nin koalisyon görüşmelerinde bazı şartlar öne sürmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Ayrıca partimizce koalisyon görüşmelerinin, iki Genel Başkan Yardımcısıyla Meclis Grup Başkanvekili tarafından yürütüleceği ileri sürülmektedir. 

Yandaş basının amiral gemisinin mutfağında ısıtıldığı anlaşılan bu haber, tamamen uydurmadır. Yalan haber üretmekte ve gerçekleri çarpıtmakta maharetiyle bilinen Sabah gazetesine itibar edilmemesinin, bundan sonra da adı geçen mevkutenin MHP hakkında yazacağı haberlerin şüpheyle karşılanmasının doğru olacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilisim