Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 'Türk Personel Rejiminin aksayan yönleri ile Kamu Çalışanlarının sorunlarının ve çözüm yollarının' araştırılması amacıyla gerekli incelemenin yapılabilmesini için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Önergenin gerekçesinde, kamu çalışanlarının işe girme sürecinden başlayarak, çalışırken bağlı oldukları hukuki ve mali statü ile emekliliğe dair ciddi sorunları bulunduğu belirtildi. Önergede kamu çalışanlarının karşı karşıya bulunduğu en önemli sorunların başında işe girişte objektifliğin tesis edilememesi, ilerleme ve yükselmede liyakatin esas olmaması, ücret adaletsizliği ve ücretlerin yetersizliği ile devlet memurluğunun parti memurluğuna dönüştüğü vurgulandı.

Öngergede, 13 yıllık AK Parti iktidarlarının yaptığı münferit düzenlemelerle personel rejiminin tahrip edildiği kaydedildi.

Yaşanan problemlere ilişkin çözüm önerilerinin geliştirilmesi, kamu çalışanlarının hukuki ve mali statülerinin; çalışma şartları ile mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, hizmet verimliliğinin artırılması vatandaşın verilen kamu hizmetinden memnun olduğu bir anlayışa kavuşmasının önemli olduğu belirtildi.




Editör: TE Bilisim