Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayburt İl Başkanlığı'na seçilen eğitimci Süleyman Burç, "16 Türk devletinin başkanları para sıfırlamadı. Bizim ecdadımız bu vatanı çarıkla aldı. Ama kendileri çok güzel sıfırladılar." dedi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen il kogresine MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, MHP eski İl Başkanı Suat Doğan ve partililer katıldı.

Adaylardan eğitimci Süleyman Burç ile mimar Cüneyt Keskin'in yarıştığı kongrede, 374 delege oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı kongrede 166 oy alan Cüneyt Keskin'e karşı 207 oy alan Süleyman Burç yeni başkan seçildi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede iki adayı kürsüye çağıran Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Burada bir konuşma yapan Yeniçeri, "Türk Milleti'ni, Türk tarihini, Türk kültürünü üstlenme hareketidir. Milliyetçi Hareket Partisi hiç bir beklenti içerisinde olmadan her şeyini feda eden insanların hareketidir. MHP toprağın üstünden daha çok, toprağın altında mensubu olan bir fikir bir düşünce bir siyasi bir ahlaki harekettir. Bir olup birlik olup omuz omuza verirsek kazanacağız. Onun için 2 adayımızın da ellerini yukarı kaldırıyor ve hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

MHP il başkanlığına seçilen eğitimci Sülayman Burç ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi; "PKK ile görüşen şerefsiz diyen kim? Bunların şeref defterinin biri İmralı'da, diğeri Oslo'da maalesef. Birde son zamanlarda askerimize polisimize yapılanlar. Birde paralel çıkardılar. Asıl paralel bunların kendisi. Tutup inanan insanlara müfettiş göndermeyle olmuyor. Acaba sarayda temsil edilen 16 Türk devletinin başkanları para sıfırladı mı? Bizim ecdadımız bu vatanı çarıkla aldı. Ama kendileri çok güzel sırladılar. Ve o gün Anayasa Komisyonu'nda 5 vicdan 9 cüzdan çıktı."

Editör: TE Bilisim