Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili 1. sıra adayı Mustafa Canlı, kamu görevlilerinden muhtarlara kadar her kesime baskı olduğunu ifade ederek, kamu görevlilerinin AK Parti miting ve yürüyüşlerine katılmaya zorlandığını söyledi.

MHP Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş'le birlikte Özdenoğlu Konağı'nda basın toplantısı düzenleyen Mustafa Canlı, 3 dönem belediye başkanlığı ile uzun yıllar kamuda çalışmanın tecrübesi ve birikimlerini Ankara'ya taşıyacağını kaydetti. Toplumun her kesiminde kamu görevlisinden esnafına, taşeron işçisinden köy muhtarlarına kadar bir baskı olduğunu, ancak buna rağmen halkın kendilerine ciddi teveccüh gösterdiğini belirten Canlı, "Bugün taşeron işçiler rahatça düşüncesini ortaya koyamıyor. Kamuda çalışanlar korkuyor. Geçen bir köy muhtarını, iktidar partisinin yürüyüşüne katılması için tam 4 kez aramışlar. Bazı kamu görevlileri parti faaliyetlerine katılıyor. Vali beyi de göreve davet ediyorum. Kamu görevlilerinin bir partinin yürüyüşünde ne işi var? Çok sayıda insanın kapısını çaldım. Bu kadar baskı ve korkuya rağmen ummadığımız insanlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. İl dışında yaşayan hemşehrilerimiz de özellikle arayıp desteklerini iletiyorlar. Allah, gösterilen bu sevginin karşılığında bizi mahcup duruma düşürtmesin. Bu teveccühün sandığa yansımasıyla Gümüşhane'de 1. parti olacağımıza inanıyoruz." dedi.

Gümüşhane'de yerel bazda yapmayı plandığı konuları maddeler halinde sıralayan ve ildeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu aktaran Canlı, "Bir hasta ziyaretimde gördüm, ölüm döşeğindeki vatandaş, çocuğunun işsizliğini düşünüyor. Artık devlet fabrika açmıyor. Eğer vekillik nasip olursa özel teşebbüslerin yatırımlarının önündeki engelleri kaldırmak için mücadele edeceğim." şeklinde konuştu.

MHP Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş de göreve geldiği 18 Ocak tarihinden bu yana var gücüyle çalıştıklarını belirterek 7 Haziran'da partilerinin 1. parti olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim