Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı Celal Dağgez, "Sivas’a hiçbir şeyin gelmediğini aksine buradaki kurumların götürüldüğünü vatandaş anlamış durumda. Vatandaşın uyanmasından rahatsızlar, bizim her dönem aynı siyaset yapmamızdan değil." dedi.

Dağgez, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın kapatılan askeri hastane ile ilgili olarak 'bundan askerler değil de niye muhalefet rahatsız oluyor' şeklindeki açıklamasına epki gösterdi. MHP’li Celal Dağgez, yaptığı açıklamada, ‘artık sivil vatandaşlar da askeri hastanelerde muayene olacak’ diye iktidarın vaadi olduğunu ancak 'yetersiz' diye bu hastanelerin bir bir kapatılmaya başlandığına dikkat çekti. Sivas’ta askerlikle ilgili rapor almak isteyenlerin burada hastane olmadığı için Ankara GATA’ya gitmek zorunda kaldığını, insanların Başkent'te konaklama problemi nedeniyle perişan olduğunu söyledi.

“Askeri hastanede 100’e yakın personel çalışıyordu ve bunlar Sivas’ta yaşıyor, burada alışveriş yapıyordu, Sivas’a bir katma değer getiriyordu.” diyen Dağgez, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamasını talihsizlik olarak niteledi. Dağgez, “Sivas’tan bir kurumun gitmesinden dolayı biz rahatsızız ama askerlere de bir sormak lazım, onlar da mutlaka rahatsızdır çünkü onlarda muayene olacağı zaman devlet hastanelerinde sıra beklemek zorunda kalıyor. Tugayda da asker bırakmadılar, hep boşalttılar. 5 bin tane acemi er varmış. 15 bin askerin kalabileceği yer var. Askeri sayısını da azalttılar. Asker rahatsız mı bilmiyorum hastanenin kapanmasından dolayı ama vatandaş rahatsız. Sivas’ın elinden bir varlığını götürüyorlar.” diye konuştu.

İKTİDAR BİZDEN DEĞİL, VATANDAŞIN UYANMASINDA RAHATSIZ

İktidar partisinin muhalefete yönelik olarak 2011’den beri kapatılan kurumlar üzerinden aynı siyaseti yaptıkları yönündeki eleştirilerini hatırlatan Celal Dağgez, şöyle devam etti:
“O zaman vatandaşa anlatamıyorduk ama şimdi vatandaş anladı. Sivas’a hiçbir şeyin gelmediğini aksine buradaki kurumların götürüldüğünü vatandaş anlamış durumda ve iktidar partisi bundan ciddi boyutta rahatsız. ‘Sivas’a şunu yaptık, bunu yaptık, şunu getireceğiz’ diyorlar ya biz diyoruz ki; yapacaklarınızdan vazgeçin önce götürdüklerinizi geri getirin, veya onlara emsal kuruluş getirin. Kapanan kurumlarda çalışan sayısı kadar, yeni istihdam alanları açacak yerler yapın. Bu seçimdeki söylemlerimiz daha farklı. Vatandaş da uyandı, şimdiye kadar yalanlarla vaatlerle aldattılar. Vatandaşın uyanmasından rahatsızlar, bizim her dönem aynı siyaset yapmamızdan değil.”

Editör: TE Bilisim