‘Türkiye Yüzyılı’ ‘Türkiye Yüzyılı’
MHP Maraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Çöllolar kömür havzasında 10 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen göçükte kalan 9 madencinin hâlâ toprak altında durduğunu hatırlattı. Dedeoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a seslenerek, “Hiç olmazda bir anıt yaptıralım Kahramanmaraş'a. Kahramanmaraşlı çalışanları, meslektaşları, orada çalışan işçilerimiz ve ailelerimiz hiç olmazsa bir anıt mezarda, bayramlarda ve özel günlerde orada dua okusunlar.” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş Çöllolar kömür havzasında, 10 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen göçükte 9 madencinin hâlâ topraklar altında durduğunu hatırlattı. Kahramanmaraş'ı ve tüm Türkiye'yi üzen, yasa boğan bu olay üzerinden yıllar geçmesine rağmen göçük altında kalan 9 maden şehidinin hâlâ çıkarılamadığını ifade eden Dedeoğlu, bu durumun hem Türkiye’ye hem de Kahramanmaraş'a büyük bir üzüntü kaynağı yaşatmaya devam ettiğini dile getirdi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a seslenen Dedeoğlu, “Kahramanmaraş Çöllolar bölgesinde toprak altında bekleyen 9 tane madencimiz çıkarılamadı. Demek ki teknolojimiz buna yetmiyor. Kahramanmaraş halkı olarak istirhamımız ki bunu üçüncü defadır ben sizlerden istirham ediyorum, hiç olmazsa bir anıt yaptıralım Kahramanmaraş'a. Kahramanmaraşlı çalışanları, meslektaşları, orada çalışan işçilerimiz ve ailelerimiz hiç olmazsa bir anıt mezarda, bayramlarda ve özel günlerde orada dua okusunlar. Bunu sizden tekrar istirham ediyoruz Sayın Bakanlarım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim