AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, genel seçimlerde çıkan sonuçların Cumhurbaşkanı ve hükümete önemli bir mesaj olarak okunması gerektiğini söyledi. Devlet imkanlarını kullanarak siyasi parti için çalışan cumhurbaşkanının da tartışılır hale geldiğini aktaran Halaçoğlu, “Yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı oldu ama alınan yüzde 40 da güven noktasında sorun oluştuğunun göstergesidir” diye konuştu.

Genel seçim sonuçlarını partisinin Kayseri il teşkilat binasında takip eden Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, daha önce bir milletvekili çıkartan partisinin Kayseri’den üç milletvekili çıkartmasını büyük sevinçle karşıladıklarını söyledi. Halaçoğlu, seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmede de cumhurbaşkanına mesajlar gönderdi. “Kayseri’de MHP önemli bir başarı elde etti. 25’inci dönemde MHP’den 3 milletvekili Kayseri’yi temsil edecek” diyen Halaçoğlu, şu açıklamada bulundu; “AKP de önemli oranda puan kaybetti. Halkımız Türkiye genelinde AKP’yi tek başına iktidar yapmadı. Bir taraftan hükümet devlet imkanlarını kullanırken Anayasa’da tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, hükümetin yanında yer almasına rağmen yüzde 40 oranında oy alarak iktidar düşmeleri çok önemli. Halkımız iktidara yol vermedi. Cumhurbaşkanı güven vermedi. Cumhurbaşkanı yüzde 52 ile seçilmişti. Yüzde 52’lik uygun gördüğü oranı yüzde 40’a düşürdü ve uygun görmedi. Bundan sonra cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanlığı tartışılır hale gelecek.”

Yusuf Halaçoğlu, seçim sonucuyla TBMM’deki tablonun önümüzdeki günlerde koalisyonu gerektirdiğini belirterek, “Koalisyonu kimler kuracak bilmiyoruz. AKP ile HDP koalisyona girecek. Ülkemiz hoş olmayacak süreci yaşayacaktır. Böyle bir koalisyonla” diye konuştu. Seçim sonucunun hayırlı olması temennisinde bulunan Halaçoğlu, “Biz Kayseri olarak il yönetimi ve başkanımıza, ilçe yönetimlerine ve kadın kollarına teşekkür ediyoruz. Kayserili hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. MHP ülkemizin güvencesidir. Bunu önümüzde günlerde de göreceksiniz. HDP’nin barajı geçmesi tabidir. Güneydoğu ve Doğu da devlet yoktur. Orada PKK baskısı ile halkımız kendi özgür iradesini kullanamadı. HDP, AKP’nin palazlandırdığı PKK terör örgütünün siyasi uzantısıdır” dedi.

MHP’liler il başkanlığı binası önünde toplanarak milletvekili adayları ve il başkanının konuşmasını takip etti. MHP’liler çıkan seçim sonucuyla Kayseri’den 3 milletvekili çıkarmanın sevincini yaşadı.

Editör: TE Bilisim