Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yapılan saldırıların güney sınırlarını savurduğunu belirterek, elini kolunu sallayan insanların sınırı geçtiğini söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Hatay Milletvekili Turan Çirkin, MHP Hatay İl Başkanı Adnan Akdaş, Reyhanlı ilçesine gelerek, patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

    Reyhanlı halkı ile tek tek görüşen ve sorunlarını dinleyen MHP’li heyet adına belediye binasının hemen arkasında açıklamalarda bulunan MHP Genel başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 7 kişilik heyet ile birlikte Reyhanlı’da incelemelerde bulunduğunu kaydetti. Semih Yalçın, “Halkımızı itidalı olmaya çağırıyoruz. Olay büyük. Dün Reyhanlı'da yaşanan hadise sonrasında bizzat MHP Genel Başkanımız tarafından 7 kişilik heyet görevlendirildi ve bölgede inceleme yapmak üzere geldiler. Bu görev üzerine aranızdayız. Gerekli bilgileri detaylı bir şekilde alıyoruz." dedi

    Yalçın, "Öncelikle MHP olarak Türk milletine Hatay ve Reyhanlı halkımıza baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu hadise esasında partimizin yetkilileri tarafından daha önce defalarca ifade edilmiş ve siyasi iktidar uyarılmıştı. Bu tür hadiselerin olacağı iktidar partisi ile paylaşıldı. Buna rağmen, yetkililerin MHP'nin söylemlerine itibar etmemesi sonucu olaylar bu hale geldi." şeklinde konuştu.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı şunları söyledi: "Burada dün meydana gelen hadiseler esasında TC devletinin hükümranlığına yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı güney sınırlarının tümünü adeta bir kevgir haline geldiğini, isteyenin elini kolunu sallayarak sınırı geçtiği bir hale haline gelmiştir. Bütün bunlara rağmen, Reyhanlı halkına sabır dinlemenin yanı sıra, şehrimizdeki gerginliğini sona ermesi için halkımızın daha sabırlı ve dikkatli olmalarını istiyoruz. Provoke hareketlere açık olamamız lazım. Bu konuda partimiz gerekli tedbirleri almıştır."

Editör: TE Bilisim