Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz! Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul mitingi için kendilerine sürekli engel çıkaran devlet kurumlarının parti talimatıyla iş yapar hale geldiğini söyledi. İstanbul Valisi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 ve 30 Mayıstaki mitingi için kurulan platformun 3 günde kurulup 1.5 günde sökülebildiği için Yenikapı'yı tahsis edemeyeceğini söylediğini belirten Karataş, “Eğer biz Türkiye’deki köklü bir partinin önü kesiliyorsa kurum ve kuruluşlar parti talimatlarıyla yönetiliyorsa parti iradesiyle karar alınıyorsa milletin iradesini beyan ederek milletin kararıyla 31 Mayıs'ta Kazlıçeşme’de miting yapacağımızı ilan ettik.” dedi.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul’da yapmayı düşündükleri mitingin Saadet Partisi’yle aynı güne sıkıştırılmasına yaptığı basın açıklamasıyla tepki tepki gösterdi.

Bürokrasinin her seferinde kendilerine engel çıkardığını söyleyen Karataş, 31 Mayısta Kazlıçeşme’de miting yapma kararı aldıklarını açıkladı. Karataş, “Valilik tarafından İstanbul’da miting alanı olarak belirlenen 8 yer vardır. Bunlardan 3 tanesine Yenikapı, Maltepe ve Bakırköy Adliyesi’nin oradaki Pazar alanına müracaat ettik. 24 Nisanda müracaat etmemize rağmen 22 Mayısa kadarki zaman zarfında bizi bilgilendirmemişlerdir sadece 22 Mayısta Yenikapı’yla ilgili seçim kurulunda toplantıya çağırdılar. Kura çekimi diye gittiğimiz bir toplantıya günler öncesinden Saadet Partisi’nin 10 ve 14 de yapacağız dediği gibi oylama yapılarak oy çokluğuyla Saadet Partisi’ne Yenikapı verilmiştir. Seçim kurulundaki müdürün de bizimle aynı fikirde olmasına rağmen seçim işlerinden sorumlu hakim oy çokluğuyla Saadet Partisi’ne vermiştir. İstanbul’daki trafik yoğunluğuna bakıldığında seçim kurulu müdürünün de dediği gibi aynı gün aynı alanda iki siyasi parti miting yapamaz. Ama ona rağmen saat 14‘le 17 arası bize verdiler. Bu orada miting yapmayın demektir. Biz talebimizi geri çektik. Aynı gün Bakırköy’de adliyenin önündeki Pazar yerinin verilmesini istedik. Orda ise hiçbir siyasi partinin müracaatı olmamasına rağmen valiliğin de miting alanı olarak belirlemesine rağmen oranın Milliyetçi Hareket Partisine miting alanı olarak verilemeyeceğini söylediler. Bunların hepsi valilik ve seçim kurulu tarafından bize imzalı bir şekilde verilmiştir. Maltepe’yle ilgili ise Salı günü karar vereceklerini söylediler. Şimdi siz İstanbul gibi büyük bir şehirde Salı günü akşam yapılacak bir toplantıyla orada da 3 tane bağımsız adayın müracaatı olduğu söyleniyor orada da saat kurası yapılacağı söyleniyor. Yani ne demek biz orada da miting yapamayacağız demektir. Biz sabırla beklememize ve bütün hukuk alanını zorlamamamıza rağmen bize bir miting alanı gösterilmemiştir. Biz valilikle Saadet Partisi il başkanıyla görüşmemize rağmen bize büyük engeller çıkardılar. O zaman dedik ki bize miting alanı verilmiyorsa ya da sıkışık bir saat dilimi arasında verilmek isteniyorsa biz de 31 Mayısta Kazlıçeşme’deyiz dedik. Bu kararı ne için aldık? Eğer biz Türkiye’deki köklü bir partinin önü kesiliyorsa kurum ve kuruluşlar parti talimatlarıyla yönetiliyorsa parti iradesiyle karar alınıyorsa milletin iradesini beyan ederek milletin kararıyla 31 Mayısta Kazlıçeşme’de miting yapacağımızı ilan ettik. Allah nasip ederse 31 Mayısta İstanbul’da bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yapmadığı çünkü bir gün önceden cumhurbaşkanını ve aynı bölgede HDP’nin mitingi olacaktır. Türk kamuoyu bu mitingleri izleyecek ve büyüklük tartışmasını kendileri yapacaktır.” dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKETİN İSTANBUL’DA GÖSTERECEĞİ COŞKU VE HEYECANIN ANADOLUYA KAYACAĞINDAN KORKUYORLAR

İstanbul’daki mitinglerinin bugüne kadar hiç olmadığı kadar kalabalık olacağını söyleyen Karataş, “Bütün engelleri aşarak bu 17 ve 25 Aralıktaki yolsuzluk ve hırsızlığı hat safhaya taşımış bu hükümetten adaletsizliği, hukuksuzluğu, terörü hat safhaya taşımış bu hükümetten zaten 7 Haziran sonrası hukuk önünde soracağımız için korkuları endişeleri budur. Çünkü milliyetçi hareketin İstanbul’da göstereceği coşku, heyecan ve bunun Anadolu’ya kayacağı umuttan korktukları için bu mitingi engellemek istiyorlar. 30 Mayısta HDP’nin yaptığı yerde 31 Mayısta milletin yiğit evlatları da yapar inşallah. Milliyetçi hareket engel tanımaz. İnşallah bugüne kadar o alanda olunmadığı kadar insan olacak. Daraltma küçültme gibi bir şey olmayacak.” diye konuştu.

VALİ ÖVÜNE ÖVÜNE ‘CUMHURBAŞKANI İÇİN HAZIRLANAN DEVASA PLATFORM 3 GÜNDE YAPILIP 1.5 GÜNDE SÖKÜLECEK O YÜZDEN SİZ MİTİNG YAPAMAZSINIZ’ DEDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mayısta Yenikapı’da yapacağı miting için kurulan platformun sökülmesinin uzun olacağını nedeniyle 31 Mayıs için Yenikapı için olmaz dediğini ifade eden Karataş, “Televizyonlarda diyorlar ya CHP-MHP birlikteler diye. CHP, AKP ve Saadet Partisi Saadet Partisinin 10 ve 2 de miting yapması için hakimin isteği üzerine oylama yaptılar. Milliyetçi Hareket Partisi tek oy almış, CHP, Saadet Partisi ve AKP’li seçimden sorumlu yetkililerin oy vermesiyle üçe birle Saadet Partisi Yenikapı’da miting yapıyor. Zaten Yenikapı’da miting yapmanın bir anlamı yok ki valide övünerek bana söylüyor diyor ki, ‘Sayın başkan 31’inde sizin Yenikapı’da miting yapmanıza gerek yok’ ne için diyorum? ‘yetiştiremezsiniz çünkü sayın Cumhurbaşkanımız geliyor 29 ve 30 unda öyle bir devasa bir platform ve dev ekranlar kuruluyor ki 3 günde kurulup 1.5 günde sökülecek.’ diyor. 3 günde kurulup 1.5 günde sökülen bir platform varken siz 31’inde miting yapmaya kalkarsanız o platform kalkmayacak demektir. Peki ne yapacağız? dediğimizde ‘Onu koruma altına alırız diyor siz biraz daha o tarafta yaparsınız’ diyor. Şimdi o platform Saadet Partisi’nin mitinginde de kalkmayacak. Bu ülkede sadece Cumhurbaşkanına yer bulmakla yetkili valilerle, kaymakamlarla seçim kurulu başkanlarıyla dolu. Türkiye’yi sistem ve kurallarla değil parti anlayışıyla yöneten bir Türkiye’de yaşıyoruz. İnşallah parti kurallarının koyduğu değil devletin kurallarıyla işleyen ve yönetilen bir süreç başlayacaktır 7 Hazirandan sonra. Bu korkuların tek bir sebebi vardır, tek başına iktidar olma olasılığını kaybetmesinden dolayı hukuk önünde yargılanacaklarını en iyi bilen bu hükümettir. 13 yıla yakındır bütün kurum ve kuruluşları tahrip etmişlerdir. Ekonomide yaptıkları yolsuzluklar, iç ve dış güvenlikte terördeki ihanetleri, adalette yaptıkları hukuksuzlukların bedelini bu hükümet Türk milletinin huzurunda, hukuk önünde verecektir inşallah.” şeklinde konuştu.

LATİF ERDOĞANLA İLGİLİ SORUYA ‘ADAMLARLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPARIZ ADAMLARDAN BAHSEDİN’

Bir gazetecinin Latif Erdoğan’la ilgili sorusuna ise Karataş, “Adamdan bahsedin beyefendi bize biz adamlarla ilgili değerlendirme yaparız. Adamdan bahsedin bize onun için bir değerlendirme yapmayız.” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim