Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
 

MHP Genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ, AKP'nin HDP ve PKK ile anlaşarak başkanlığı alabilmek için özerklik vereceğini iddia etti. 


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özdağ, AKP ile HDP ve PKK arasından bir anlaşma olduğunu söyledi.


Yapılan anlaşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkan olacak ve bebek katili Abdullah Öcalan da hapishaneden çıkacak ve Kandil'deki dağ kadroları da Türkiye'ye geri dönecek diyen Özdağ, 

"Bu anlaşmanın yürürlüğe girmemiş olmasının yani Dolmabahçe mutabakatının yürürlüğe girmiş olmamasının Kandil'deki kadroların bir bölümünün Cemil Bayık tarafından kontrol edilen Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte bir beka sorunu yaşadığı ve beka sorunu yaşayan zayıflayan Türkiye'den sadece özerklik talebi ile yetinilmemesi gerektiği daha hızlık bir bağımsızlık talebi sürecinin yaşama geçirilmesi politikasının benimsenmesi gerektiğine dair yaklaşımın PKK tarafından kabul edilmiş olmasıdır, Kandil tarafından kabul edilmiş olmasıdır." dedi.


ÖZERKLİĞİ VER BAŞKANLIĞI AL


Ümit Özdağ yaptığı açıklamalarda AKP'nin HDP ve PKK arasındaki iltişimde bir anlaşmaya olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan yapılması için Doğuya özerklik bile verileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim