Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Hatay’ın Yayladığı ilçesinde Türkmenlerin kaldığı bölgelerde incelemelerde bulunarak, Türkmen liderleriyle görüştü. Suriye’nin Bayırbucak Türkmenlerini 10 gündür bombaladığını kaydeden Özdağ, Türkmenlerin çok üstün bir gece karşı büyük imkansızlıklar içerisinde insanı şaşırtan bir mücadele verdiklerini söyledi.

Öğle saatlerinde Adana’ya gelen Ümit Özdağ ve beraberindeki MHP heyeti, buradan karayolu ile Hatay’a geçti. Heyet, Vali Ercan Topaca ve askeri yetkilileri ziyaret ederek, Suriye’de Türkmenlere yönelik son 10 gündür devam eden saldırılar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Suriye sınırındaki Yayladağı ilçesine geçen Özdağ, Yamada Sınır Karakolu’nun bulunduğu bölgeye gitti. Güvenlik nedeniyle sınırın diğer tarafına geçemeyen Ümit Özdağ, burada askerlerden bilgi aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Yayladağ ilçe merkezinde kampta bulunan Türkmen lideriyle toplantı yaparak son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Toplantı sonrası çadırkentte bulunan kadınlarla konuşan Özdağ, çıkışta basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Kampta hem mülki yetkililer hem de Türkmen ileri gelenleriyle görüştüğünü belirten Ümit Özdağ, şunları ifade etti: “Bayırbucak’taki çatışmaların kampa etkilerini birlikte değerlendirdik. Bu görüşmeler sonucu önemli bilgilere ulaştığımızı düşünüyorum. Bilgilerimizi genel başkanımızla paylaşacağız ve bu bilgilerden üretilecek siyaset konusunda da derhal çalışmalara başlayacağız. Bazı temel eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Bu eksiklikleri şimdilik basınla paylaşmayı düşünmüyoruz. Çünkü faydalı olabilmesi için önce bir siyasete dönüşmesi lazım.” dedi.

Türkmen bölgesindeki son durumla ilgili soruya ise Özdağ, “Sürekli değişen şartların olduğunu görüyoruz. Son 10 günden beri çatışmalar devam ediyor ve bu çatışmalarda Türkmenler çok üstün bir güce karşı büyük imkansızlıklar içerisinde doğrusu insanı şaşırtan çok önemli bir mücadele veriyorlar. Ben bu mücadelenin gerçek boyutlarını henüz Türk kamuoyu ve dünya kamuoyu tarafından yeterince anlaşılabildiğini düşünmüyorum. İnşallah bu araştırma gezisinin önemli bir katkısı da sınırın öbür tarafında Bayırbucak’ta nasıl bir mücadele verildiğinin Türk kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılmasına neden olacak olmasıdır.” diye konuştu.

Özdağ'ın incelemelerine MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile partililer katıldı.

Editör: TE Bilisim