Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Ben de dağa çıkardım” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı da eleştirdi. Şandır, “Erdoğan bu düşünceleri paylaşıyor mu ya da bu düşünceye sahip olan Arınç ile çalışmaya devam edecek mi?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçenin tamamı üzerine son konuşmalar yapılıyor. Partisi adına söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Ben bir BDP’li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Halen milletvekili bu insan ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, şimdi artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındaki bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi’nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım.” şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Arınç’ın, dağa çıkmayı meşrulaştırdığını savunan Şandır, “Erdoğan, bu düşünceleri paylaşıyor mu ya da bu düşünceye sahip olan Arınç ile çalışmaya devam edecek mi?” diye sordu.

Heyecansız, ruhsuz, anlamsız ve şekil şartı yerine getirmeden öteye geçmeyen bir bütçe görüşmesi gerçekleştiği eleştirisinde bulunan Şandır, “Rakamlara takla attırarak övünmeler, sığ, vizyonu olmayan konuşmalar, Başbakan’a methiye sunmalar, geçmişi suçlamalar. İktidar partisi açısından bütçe görüşmelerinde manzara budur.” dedi.

Tartışmalara yol açan Sayıştay raporlarına değinen Şandır, AK Parti’nin milletin gözünden bir şeyler saklama telaşına düştüğünü öne sürdü. Şandır, “Sayın Canikli’nin söylediği doğru değildir. Bu sonuç göz göre göre hukuk ihlalidir. Bu kanunsuzluk hali, kesin hesap kanununun meşruiyetini de sorgulanır hale getirecektir. Bu dünyanın hesabı, bu dünyada da mutlaka sorulacaktır.” diye konuştu.

AK Parti sözcülerinin, yapılamayanları değil sürekli yapılanları konuştuğunu belirten Şandır, “Cumhuriyet dönemi ile kendinizi mukayese ediyorsunuz. Bugüne kadar yapılan hiç iyi şey yok, ne iyi iş yapıldıysa, sizin yaptığınız sonucu çıkıyor. Övünme kompleksinin sebebini sorgulamak istiyorum. Bu, suçluluğun mu kibrin mi dışa vurumudur? 10 yıldır ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Kendinizi kendiniz ile mukayese etmelisiniz.” dedi.

Geçmişte yaşanan sorunların hiçbirinde düne göre daha iyi bir noktaya gelinemediğini savunan Şandır, “2002’de var olup da bugün olmayan hangi sorunumuz var?” diye sordu.

"KENDİ İNSANINA İŞ BULAMAYAN BİR EKONOMİ BÜYÜDÜK DERSE, DOĞRU OLUR MU?"

İşsizliğin. Türkiye için halen büyük bir sorun olduğunu söyleyen Şandır, şunları ifade etti: “10 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyorsunuz, işsizlik hala yüzde 9,1. Kendi insanına iş bulamayan bir ekonomi büyüdük derse bu doğru olur mu? Büyüdüğü iddia edilen bir ekonominin tasarrufları neden artmıyor? Demek ki büyüme denilen hadise doğru değil. Birileri büyüyor ama milletin büyümediği, halkımızın büyümediği çok açık ve net.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, özelleştirme politikalarını eleştiren Şandır, “En son oto yol ve köprüleri de sattınız. Bütçe açıklarını kapatmak için daha neyi satacaksınız? Muhtemel kıyılarımız kaldı, zaten onları da satıyorsunuz. Topraklarımızı da yabancılara satıyorsunuz. Alıp götürmüyorlar ya deniyor. Yahudilere satılan İsrail’i de alıp götüren olmadı.” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ DİKİLİ KURU HALİNE GETİRDİNİZ”

Türkiye’nin dikili kuru haline getirildiğini öne süren Şandır, “Türkiye. dışından bakınca dallı budaklı ama içi boşaltılmış. Tüm kabuk böceklerin saldırısına açık bir duruma geldi.” ifadesini kullandı. Şandır, MHP grubu olarak bütçe tasarısına red oyu vereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim