Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Dünya Sağlık Günü, 7 Nisan 1945’de Dünya Sağlık Örgütü Anayasası’nın yürürlüğe girmesi neticesinde ilan edilmiş ve bu günü kapsayan 7-13 Nisan tarihleri de Dünya Sağlık Haftası olarak kabul edilmiştir. Çokça kullandığımız “Her şeyin başı sağlık” sözü sağlığın öneminin yanı sıra bizlere sağlığımıza her şeyden fazla dikkat etmemiz gerektiği de anlatmaktadır. Bu bakımdan vatandaşlarımızın ilk yardım, sağlığın önemi, beslenme konularında bilgilendirilmeleri, sağlıklı ve kaliteli yaşam bilincine kavuşturulmaları devletimizin konuya hizmet anlayışının yanı sıra bir sorumluluk bilinciyle yaklaşılması gerekmektedir. 

Ülkemizde sağlık denince maalesef akla hastanelerde uzayan kuyruklar, sağlık ocağı olmayan köyler ve doktorlarımızın son dönemde uğradığı saldırılar gelmektedir. Iğdır’da doktorlara yapılan saldırıları kınamakta ve yetkilileri göreve çağırmaktayız. Bunlara ek olarak, Iğdır Devlet Hastanesi başta olmak üzere hastanelerimizin temizliği de dikkat edilmesi gereken başka bir husus olduğu bilinmektedir. Öyle ki, bazı hastanelerimizden sağlıklı insan hasta olarak çıkmaktadır. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecek için, sağlığın öneminin vurgulanması ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinin yanında, sağlık personelimizin hak ve özgürlüklerinin zaman zaman tehdit edildiğini görmemiz devletimizin bu konuya bir an önce müdahale etmesi gerektiğine işaret etmektedir. Sağlık personelimizin uğraşlarını hem birey ve toplum bazında hem de hukuksal anlamda takdir etmek sağlıklı yarınlar için yapılan yatırımların temeli niteliğinde olacak, sağlıklı Türkiye’nin kapılarını açacaktır.

Sağlığın bir nimet olduğunu sağlığımız gitmeden anlamalı ve bu bağlamda gereken önem verilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, herkese sağlık diler, sağlığımız için uğraş veren başta sağlık çalışanları, toplum sağlığına destek veren bütün kurum ve kuruluşların Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftasını en içten dileklerimizle kutlarız.

Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Editör: TE Bilisim