İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 Eski futbolcu yeni siyasetçi Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri ve Türk futbolu hakkında AMK gazetesine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Başkan adayı Haluk Ulusoy'a imza veren İlhan Cavcav ve Ahmet Çakar'ın tehdit edildiğini iddia eden Sancaklı, Türk futbolunun kirli olduğunu savundu.
"TEK PARTİLİ SİYASET, TÜRK FUTBOLUNU BATAKLIĞA SÜRÜKLEDİ"

Tek partili hükümetten dolayı Türk futbolunun battığını ifade eden Sancaklı, "Türk futbolu çıkıştaydı. 1996'da Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Galatasaray'ın UEFA zaferi, milli takımla dünya üçüncülüğü herkesi umutlandırdı. 2002'den sonra ise maalesef tek partili hükümete geçiş, siyasi dengelerin bir tarafa dönmesi, yandaşların her şeye hakim olma isteği Türk futbolunu batağa sürükledi." dedi.

"GÖKÇEK, CAVCAV'I TEHDİT ETMİŞ"

Federasyon seçimlerinde Melih Gökçek, İlhan Cavcav'ı tehdit etti." diyen efsane futbolcu, "Ankara'dan başbakan "Şu adam başkan olsun" diyor o adam başkan oluyordu. Tehditler, kibirler. Türkiye nasıl bu hale geldiyse Türk futbolu da öyle geldi. Hep tezgahlar, tuzaklar. Bakın son federasyon seçimine. Haluk Ulusoy aday olmamışken, Yıldırım Demirören 240 imza topladı. Sonra Haluk Bey beni aradı, destek istedi. Memnuniyetle dedim. Adaylık için 60 imza lazım. Delegeleri aradık, imzaları topladık. Ama İlhan Cavcav bize imza vermiş, Melih Gökçek aramış kendisini, "Fabrikanı kapatırım" diyor. Ahmet Çakar da imza vermiş, yine Gökçek seni işten (Beyaz Tv) çıkarırım diye haber yolluyor. Yani kaç türlü baskı olmasına rağmen Ulusoy 65 imza topladı." ifadelerini kullandı.

"FAROE ADALARI GİBİ OLURUZ"

Seçimlerdeki acı tabloyu anlatan Sancaklı, "Seçime gittim. Öyle bir statü var ki; ben Ordu Milli Takımı dahil bütün milli takımlarda oynadım. 3 büyüklerde oynayan ilk futbolcuyum. Türkiye tarihinde en çok gol atan 15 oyuncudan biriyim. Ama buna rağmen hayatımda TFF delegesi olamadım ben. Seçimin yapıldığı otelin önünde baktım sivil polis kaynıyor. İçeri girdim, Haluk Ulusoy'un sekreteri ağlamaklı. Meğer tartaklanmış. Oğlunu ve avukatını içeri almamışlar. Sonra türlü oyunla Ulusoy'u aday yaptırmadılar. Anti demokratik, baskıcı bir seçim oldu. Tek başına aday olup istedikleri gibi at oynatacaklar ya. Türk futbolu böyle 3. sıradan 56'ya düştü. Böyle giderse de 76, 96 derken bir bakmışsın Faroe Adaları gibi olmuşuz!." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim