İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 Mhp İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın, İzmir'de düzenlediği basın toplantısını oğlu Oğuz Vural tabletle çekip, Twitter'ın Periscope uygulamasından canlı yayınlandı. Papa'nın, 1915 olayları için 'Ermeni soykırımı' ifadesini kullandığını hatırlatan Vural, "Bu iftiralarını iadeli taahhütlü kendilerine gönderiyoruz. Tarihi çarpıtmaları mümkün değildir. Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl bu konuyla ilgili olarak özür açıklamalarıyla soykırım kapıları aralanmıştır" dedi.
MHP İzmir Milletvekili, 1. bölge 1. sıra adayı Oktay Vural'ın, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı, Twitter Periscope (twitter sosyal ağlar üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan video akış uygulaması) ile canlı olarak da izlendi. Çekimi Oktay Vural'ın büyük oğlu Oğuz Vural tabletle yaptı.

Vural, Katolik dünyasının lideri Papa'nın, 1915 olayları için 'Ermeni soykırımı' ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Bunlar, kendi tarihlerini karalarını başkalarına çalma gayreti içine girmişlerdir. Bizim insanlık suçumuz yoktur. Eğer ırkçılığı, soykırımı arıyorsanız kendi tarihlerinize bakınız. Bu iftiralarını iadeli taahhütlü kendilerine gönderiyoruz. Tarihi çarpıtmaları mümkün değildir. Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl bu konuyla ilgili olarak özür dilemeleri açıklamalarıyla soykırım kapıları aralanmıştır. Türkiye'yi soykırım yalanı ve uluslararası bir saldırı ile karşı karşıya bırakılmıştır. AKP'nin seçim beyannamesinde soykırımla ilgili madde yok. Başbakan'ın danışmanı Ermenilere soykırım yapılmadığını söylemek imkansız demişti" dedi.

'EY DAVUTOĞLU NE YAPACAKSIN BUNU AÇIKLA'

Vural, soykırım iddiaları hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ne yapacağını sorarak, şöyle konuştu:

"Üç parti olarak soykırım yalanını ortaya koyduk. Ama ortada hükümet yok. Dışişleri Bakanı Volkan Bozkır nerede dolaşıyor? Hükümet neden milletten aldığı iradeyi kullanmaz. Papa ile görüşüldüğünde Ermeni soykırımı iddiasıyla ilgili ne konuşuldu? 'Kabul edilemez yok hükmündedir diyorsunuz' ama kuşatma derindir. Bu ifade, AKP'nin kabul ettiği AB müzakere çerçeve maddesinde yer alıyor. Hükümet ne yapacaktır? Ey Davutoğlu! Ne yapacaksın çık bunu açıkla."

'BU BİR TRUVA ATIDIR'

MHP İzmir Milletvekili Vural, AK Parti'nin Türkiye'yi içten çökertmek isteyen Truva atı olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Biri, her cuma ayet sallıyordu. Bakara Suresi'ne 'makara' diyordu. Hazreti Muhammet'in sakalı için 'kıl' diyordu. Onu akladılar. 'Allah'ın tüm vasıflarını üzerinde toplamış lider' diyenler, Başbakan'a dokunmayı ibadet, yaptıklarını sünnet olarak gören zihniyetler. Davutoğlu, AKP'ye oy vermenin farzla aynı olduğunu söyleyecek kadar sapkın. Milli değerleriniz yozlaştırılmakta tüketilmektedir. Ciddi bir sapkınlıkla karşı karşıyayız. Bu bir Truva atıdır. Bizi içten çökertmek isteyen bir truva atıdır. Dini değerlerimiz bu zihniyet tarafından içi boşaltılmaktadır. Akınızı başınıza alın. Dini değerlerimize kendi siyasetiniz kendi arzu ve ihtiraslarınız için tüketmeniz dinimize zarar vermektedir."

'EY HOCA BU KOPYA NEDİR YA'

MHP İzmir Milletvekili Vural, AK Parti'nin 'Türkiye Sözleşmesi 2023' adlı seçim beyannamesinde MHP'nin 'Yükselen ülke Türkiye 2023' beyannamesinden esinlendiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Tükenmiş bir iktidarın seçim beyannamesidir. Muğlak umut vermeyen bir beyanname. 'Yeni Türkiye 2023'. Tek şey başkanlık sistemi ne yoksullukla ne yolsuzlukla mücadele inancı var ne hukuk devleti ne özgürlükler. Bu vizyonla Türkiye adım gidemez. Öyle ki yeni Türkiye sözleşmesi 2023'ü yazmışlar. Bizim 'Yükselen ülke Türkiye 2023'ten esinlenmişler. Ey hoca ya bu kopya nedir ya? Kopya. Yok bir vizyonları yok. AKP şunu diyor; Başbakan olmasın cumhurbaşkanı başbakan olsun. Emeklinin işçinin sorununu mu çözecek? Başkanlık sistemi kişisel arzu ve ihtirasın eseridir. Hiçbir sorunu çözme amacı yok. Beraber yan yana koltukta oturun o zaman. Bu sistem Türkiye'yi bir yere götürmez. Bu beyannamede vatandaş yok. Davutoğlu emekliye ayrılma kararı vermiş, AKP'de yapacaklarını tüketmiş."

'İZMİR'DEN HAVASINI ALIR'

MHP'li Vural, İzmir'de AK Parti'nin adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yarışacağı ve bunu nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına, "İzmir'den havasını alır. Daha önce de Binali Yıldırım aday olmuştu. Üç sıfır atmıştık. Üç sıfır atmıştık Ali kalmıştı. Bizim listemiz İzmir kokuyor. Veysel Eroğlu hakkında İzmirli yeterince bir kanaate sahiptir. Bundan önce de '35 proje' diye yola çıktılar ama esamesi kalmadı. 35 sarışından başladılar sonra 35 projeye çevirdiler. AKP'nin İzmir ve Türkiye'ye vereceği bir şey kalmamıştır."

VURAL'A ÇOCUKLARINDAN DESTEK

Oktay Vural, toplantının sonunda kendisine seçim çalışmalarında destek verecek olan oğulları 25 yaşındaki Oğuz ile 19 yaşındaki Yavuz'u partililerle tanıştırdı. Oktay Vural oğlu Oğuz'a, Twitter'ın Periscope uygulamasından canlı verilen yayının nasıl olduğunu sordu. Vural, diğer oğlu Yavuz'un da seçim kampanyasında kendisine yardım edeceğini söyledi. - İzmir

Editör: TE Bilisim