Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Bugün toplanması beklenen Başkanlık Divanı toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin seçim hazırlıklarını hızlandırma talimatı vermesi bekleniyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, MHP’nin Avrupa teşkilatı seçim organizesi için özenli bir çalışma yapılacağını ifade etti. Avrupa teşkilatının 7 Haziran seçimlerinde yeterince organize olamamasından yakınan Kaya, “Avrupa teşkilatlarının gerekli koordinasyonu yapamamasından kaynaklı geçen seçimde 6, 7 milletvekili kaybımız var. Bu seçime yurtdışı propagandasına daha çok önem vereceğiz. Zaman içinde yurtdışına gidecek isimler belli olur. Milletvekillerinden ve divan üyelerinden seçilir. Yurtdışındaki vatandaşlarımız en çok Türkiye’nin neresindense o bölgeden isimler yollanır” dedi.

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Başkan vekillere sürekli yaptığı telkinde bölgelerinizi ihmal etmeyin der. Dolayısıyla seçim hazırlıklarından çok da kopuk değiliz. Seçim beyannamesine belki terörle ilgili kısım daha çok genişletilebilir.”

Kaya, siyasi kulislerde konuşulan MHP ve CHP’den bazı isimlere bakanlık teklif edilebileceği yönündeki açıklamalara ise, “AKP’nin oyları daha çok eriyecek. HDP’den AKP’ye yakın bir takım isimlere Bakanlık verebilirler. Erdoğan, bizden Bakan belirleyemez. Eğer belirlerse bizim vekillerimiz istifa eder. Ama bize muhalif olan bağımsız adaylardan ya da vekil olmayan MHP muhaliflerinden bakan belirleyebilir” şeklinde konuştu.

Yol haritası

Edinilen bilgiye göre, seçime ilişkin planlanan yol haritası ise şöyle:  “Başkanlık divanında hangi illere mitingler düzenleneceği belirlenecek. Seçim beyannamesinde genişletilmeye ve revize edilmeye gidileceği ifade edilirken 8 Haziran’dan sonra artan terör olaylarından dolayı beyannamenin terör kısmı üzerinde özellikle durulacak. Terör bölgelerinde gerçekleşecek olan seçim çalışmaları için daha sıkı ve üzerinde durulan bir çalışma olacak. Terör bölgelerinde de mitinge gidilecek. Belirli bölgelere provokasyonun ve karmaşanın önüne geçmek için mitinge gidilmeyecek.” 
Editör: TE Bilisim