Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 MHP’nin terör uzmanı vekili Ümit Özdağ, “PKK saldırıları devam ederken, IŞİD’in de Türkiye’ye saldırmak için hazırlık içinde olduğu görülmektedir” uyarısında bulundu.

MHP Gaziantep Milletvekili  ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ‘Seçime Giderken PKK Ayaklanması’ başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Özdağ yazısında, terör örgütü IŞİD hakkında da dikkat çekici açıklamalarda bulunarak gerçekleştirebilecekleri eylemleri  şu şekilde sıraladı:

“PKK saldırıları devam ederken, IŞİD’in de Türkiye’ye saldırmak için hazırlık içinde olduğu görülmektedir. IŞİD, öncelikli olarak Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay şehirlerini hedef alan bombalı saldırıları gerçekleştirmeye çalışacaktır. Ancak bu illere yapılan saldırılar ne yazık ki, gerekli toplumsal reaksiyonu uyandırmamakta, olması gereken milli bütünleşmeyi sağlamamakta sanki ülke gündeminin kenarında kalmaktadır.” 

SİVİLLER HEDEFTE

“IŞİD, halen Türkiye’de eylem istihbaratı ve fırsat eylemi arayışı içindedir. Son olarak ele geçirilen 15 adet intihar bombacısı yeleği IŞİD’in eylem hazırlıklarının ancak küçük bir bölümünün ipuçlarını vermektedir. IŞİD, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi Türkiye’nin derinliğinde sivil hedeflere yönelik saldırılar ile Türk ve dünya kamuoyunu daha da derinden sarsmayı hedefleyecektir.”

OPERASYONLARA CEVAP

Türkiye’nin şu an ABD ile birlikte IŞİD’e ortak operasyon düzenlediğini hatırlatan Özdağ, “IŞİD, bu saldırılara saldırı ile cevap verecektir. IŞİD’in eylemleri genellikle kitlesel kıyım nitelikli eylemler olmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim