Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
 Adana’nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde diğer partilerden yaklaşık 6 bin kişi Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçti.
Ceyhan’daki tarihi katılımda MHP adeta gövde gösterisi yaptı. İlçe Başkanı Semih Aksoy’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, bölgenin önemli ailelerinden yaklaşık 5 bin kişiyi temsilen 784 kişiye üç hilal rozeti takıldı. Buna göre 2009’de AK Parti, 2014’te ise DP’nin Ceyhan Belediye başkan adayı olan Burhan Onuk’un ailesi adına ağabeyi Orhan Onuk, CHP Hamdili eski Belediye Başkanı Sıtkı Övet, Kurtpınarı eski Belediye Başkanı Mehmet Göregen, 2014 AK Parti Ceyhan Belediye başkan aday adayı Gürsel Güleçyüz, Kurtkulağı eski Belediye Başkanı Talat Dayan’ın eşi Aliye Dayan’ın yanı sıra toplam 5 bin 500 kişiyi temsilen toplam 784 kişi üç hilal rozeti taktı.

Yumurtalık’ta MHP İlçe Başkanı Halim Özyürek’in ev sahipliğinde katılım töreni yapıldı. Burada CHP’li Başkan adayı Duran Göçerler, ailesi, AK Parti eski meclis üyesi Şaban Yetkin, aynı partinin ilçe yönetiminden Rıza Kayak ve birçok aile yaklaşık bin 250 kişiyi temsilen toplam 84 kişiye üç hilal rozeti takıldı.

Törende MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Milletvekili Muharrem Varlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ve milletvekili adayları hazır bulundu.

Törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Bugünler sıradan günler değil. Var olma ya da yok olma tercihinin yapılacağı 7 Haziran’a günler kala aziz Türk milleti, kararını Milliyetçi Hareket’le yoluna devam etme yönünde kullanmaya başladı. Şunu net olarak görüyoruz ki tıpkı Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bir millet yeniden uyanıyor, Anadolu ayağa kalkıyor." şeklinde konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da "Adana’da son iki ayda böylesine büyük katılımlar sağlanması ve bunun giderek yoğunluk kazanması ve artması, muhteşem sonuçları da beraberinde getirecektir. Tek başına iktidar hedefini çelik gibi güçlendiren bu kitlesel iltihakların kentimize, ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi. 

Editör: TE Bilisim