AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan ve 'Türkçe Bayramı' olarak görülen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 11.'sinin Irak elemeleri yarın Midyat’ta yapılacak.

Her yıl büyük coşku ve heyecanla beklenen Türkçe Olimpiyatları bu yıl da aynı şekilde büyük bir heyecan ve özlem içerisinde karşılanıyor. 'Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği' ile 'Gelenekten Geleceğe' sloganlarıyla başlayacak olan olimpiyat, Midyatlıları heyecanlandırdı. Öğrenciler Türkçe, Kürtçe ve Arapça okuyacakları şarkı ve şiirlerin yanı sıra piyeslerle hünerlerini sergileyecek.

Irak elemelerinin Midyat’ta yapılmasında organizatörlüğü üstlenen Midyat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSADER) Başkanı Yusuf Yenigün, “Bölgemizdeki barış ve kardeşlik ortamında Irak’tan gelecek kardeşlerimizle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Midyatlıların, misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağından şüphemiz yoktur. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Iraklı 21 öğrencinin hünerlerini sergileyeceği Kapalı Spor Salonu’nda çalışmalar devam ederken, program, yarın saat 18.30’da başlayacak. Öte yandan, programa gelecek olan öğrencilerin yarın ilçe protokolüne ziyaretler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim