İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, yeni maden yasasının, AKP Hükümetinin küçük madencileri bitirme yasası olduğunu söyledi.

Milletvekili Değirmendereli, yaptığı açıklamada, yeni yasanın yandaşlara açılmış bir alan olduğunu iddia etti.
Yasanın, belirli bir sermaye birikimi olmuş insanlara yeni imkânlar yaratmaya yönelik bir yasa olduğuna işaret eden Değirmendereli, şunları kaydetti:

”Madencilik sektörünün öncelikli sorunları, 9 Eylül'de çıkan torba yasayla yaratılmış olan sıkıntılarsa, işte sigorta primleri ve asgari ücretin 2 katına çıkarılması, çalışma saatlerinin 6 saate düşmesi, iş güvenliği önlemlerinin daha üst düzeye alınması gerektiği yönünde. Bunların desteklenmesi ve bu konuda bir seferberlik yapılması gerekirsen acil olarak, apar topar getirilen yasa 10 gün içinde tamamlandı. Sayın Bakanın da müthiş bir presi vardı. Bir an önce geçsin diye. Kendi yandaşlarına yeni bir alan açmaya yönelik bir yasa oldu.

Madencilik sektörüne büyük bir olumsuzluk getirecek. Artık her önüne gelen madencilik yapamayacak. Bu işi artık büyük ölçekli madenciler yapacak. Ama bizim öyle rezervlerimiz var ki daha büyük ölçekli yatırımları yapmadan orta ölçekli yatırımlarla işletilebilir rezervlerimiz var. Bu rezervlerimiz atıl kalacak. Bir de sektörün madencilikte yeni rezervler ve buluşlar bulmaya heyecanı kalmayacak. Trakya’da küçük ve orta ölçekli yürütülüyor madencilik. Küçük ölçekliler devam edemez duruma gelecek. Bu ilerleyen zamanda madenlerin el değiştirmesini de getirebilir. Trakya’da derin kotlarla da kömürler var. Bunları artık şu anda çalışan işletmelerin işletmesi mümkün olmayacak.”


Editör: TE Bilisim