YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
İstiklâl Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, İHH organizasyonuyla AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'le birlikte Makedonya'ya giderek, dedesinin köyünü ziyaret etti.

Balkan göçmeni olan Mehmet Akif'in köyü Şuşisa'ya ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. Akrabalarından yaşayan tek kişi olan büyük amcaoğlu ve eşinin evine gidildi. Ayrıca Mehmet Akif'in babası Tahir Efendi'nin doğduğu ev de ziyaret edildi. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda müdür ve öğrenciler tarafından karşılanan heyet, daha sonra Yunus Emre Enstitüsü ve Mehmet Akif Ersoy Koleji'ne gitti.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Milletvekili Demir, "Mehmet Akif, tarihimizin önemli şahsiyetlerinden biridir. Millî mücadelemizi sembolleştiren İstiklâl Marşı ve diğer eserleri, bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Mehmet Akif tecrübeye, vatan ve millet sevgisine, imana dayanan sağlam bir tefekkürle bugün de bize rehberlik yapıyor. Selma Hanım, dede topraklarına daha önce hiç gitmemişti. Çok duygulu anlar yaşadık. Bir kez daha gördük ki oradakiler Türkiye’ye çok farklı bakıyor. Osmanlı'nın izleri her yerde var. Ne zaman ki Osmanlı Balkanlar'dan çıkmak zorunda kaldı, kan ve gözyaşı o bölgeden eksik olmadı. Çok şükür, nispeten şu anda huzur ortamı var ama bir elimiz bir gözümüz buralarda olmalı. Bu bölgeyle hem kan hem de tarih bağımız var." dedi.

Editör: TE Bilisim