TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) brifing aldı. Brifing sırasında MİT ile milletvekilleri arasında ‘kaset’ gerginliği yaşandığı bildirilirken kaset mağduru milletvekili İhsan Barutçu hesap sordu. Eski MHP’li İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a “Bize bunu kim yaptı, bunun hesabını sormayacak mıyız?” deyince kendisine“Bireysel hak ve hürriyetleri ihlal etmediğimize teminat veririm” yanıtı verildiği bildirildi.

Kamuoyunda bilinen ismiyle ‘Böcek’ komisyonu üyeleri, dün MİT ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı ziyaret etti. Milletvekillerinin, “Deniz Baykal’a ve eski MHP’li yöneticilere kurulan tuzaklar, milletvekillerinin dinlenmesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dinlenmesi” gibi sorularına MİT Daire Başkanı’nın, “MİT Kanunu’ndaki gizlilik kuralları ve yargıya intikal eden konuların görev alanlarına girmediği”gerekçesiyle yanıt vermediği kaydedildi.

AİLE HAYATIMIZ MAHVEDİLDİ

Hürriyet'ten alınan bilgiye göre, evine kurulan kamera tuzağı üzerine MHP’den ayrılan İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu, sinirlenerek, “Özel hayatımıza girildi, aile hayatımız mahvedildi. Bunları bize kim yaptı? Bunun hesabını sormayacak mıyız?” diye bağırarak konuştu. Bu sırada salona giren MİT Müsteşarı Hakan Fidan, “Ben dışarıdan, sivil hayattan gelen biriyim. Bireysel hak ve hürriyetlere çok hassas davrandığımızı belirtmeliyim, bu konuda teminat veririm” dedi.

Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri! Özgür Özel’in ziyareti ve düşündürdükleri!

Hakan Fidan, “Mevcut kanunumuz çok eskidi, ileri demokrasinin gereklerine uygun olarak güncellenmesi gerekir. İleri demokrasiden ileri istihbarat çıkar. Kanunumuzun yenilenmesi ve devletimizin güvenliği konusunda parlamentodan destek bekliyoruz” yorumunu yapınca İhsan Barutçu’yu kızdırdı. Sesinin tonunu yükselttiği kaydedilen İhsan Barutçu “Sorularımıza cevap alamayacaksak buraya niye geldik” diyerek yumruğunu masaya vurdu.

Böcek Komisyonu Başkanı AK Partili Zeyid Aslan'ın İhsan Barutçu’ya “Doğru üslup değildi” diyerek sitem ettiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim