DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve birinci sıra adayı Mehmet Parsak, AK Parti'nin 13 yılı adalet, huzur ve refah için kullanmak yerine gerilim, çatışma ve kutuplaşmaya heba ettiğini söyledi. Parsak, “Milli irade yolsuzluk, adaletsizlik ve bölücülük için kılıf yapılmıştır. Türk milleti ve devleti beka sorunu ile yüz yüze bırakılmıştır.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında seçmenlerle bir araya gelen MHP Afyonkarahisar Milletvekili, Türkiye’de demokrasinin son 13 yılda adım adım yok edildiğini ifade etti. Parsak, “Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması ile bu hakların en geniş anlamda kullanımının teminini gerekli görmekteyiz. Sağlıklı bir demokrasinin tesis edilebilmesinin birey anlayışının egemen olmasına ve bireyin özgürleştirilmesine bağlı bulunduğuna inanmaktayız.” diye konuştu.

Türkiye’de güçlülerin kazandığı bir sistem oluşturulduğuna dikkat çeken Mehmet Parsak, sözlerini şöyle tamamladı: “Adaleti, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi ve devletin temeli olarak görüyoruz. Bu nedenle yargı, insanların tereddütsüz güvenebileceği, adalet duygusunun zihinlerde ve kalplerde yer ettiği bir yapıda olacaktır. Hakim ve savcıların liyakat ve vicdan sahibi olması ile ‘kanaat adaletinin’ tesisi, yargıya olan güvenin teminatı olacaktır. Sistemin etkin, erişilebilir ve adil olması sağlanarak adalete güven tesis edilecektir.”

Editör: TE Bilisim