Kabinenin en yeni isimlerinden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir törende yaptığı konuşmayla salondakileri oldukça güldürdü. Nabi Avcı, uzun konuşmalar nedeniyle uyuyanlar olduğunu söyleyerek “Ben elimdeki metne bakarak konuştuğum için uyuyanları sayamadım. Ancak benden önceki konuşmalarda kaç kişinin uyuduğunu söyleyebilirim”dedi. Nabi Avcı "Ben konuşurken kaç kişinin uyuduğunu bilmiyorum ama bu metinle doğrusu ben uyurdum" itirafında bulundu.

"BEN KONUŞURKEN KAÇ KİŞİ UYUDU"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Avcı'nın yanı sıra, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Büyükberber, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın da katıldığı törende bir konuşma yaptı.

Nabi Avcı konuşmasında şunları söyledi:

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

"Üniversitelerimizle yapacağımız işbirliği; yüksek öğretim ve eğitim kurumlarının deneyim ve bilgi paylaşımı ile üretilen bilgi, insan kaynağı ve fiziki imkanlardan müşterek faydalanılmasını öngörüyor. Birlikte yapılan çalışmalar, eğitim kademeleri arasında ilişki ve etkileşimin artışına, eğitim süreçlerine bütüncül yaklaşılmasına ve sonuçta ülkemizin nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine hizmet edecek. Üniversitelerimizin toplumsal sorumluluk anlayışıyla eğitimde liderlik yapması ve inisiyatif almasının bulundukları çevrede toplumsal algının hızla değişimine de hizmet edeceğine inanıyorum. Biliyorsunuz her ilimizde bir üniversite var, bu protokolün diğer illerimize de örnek olmasını istiyoruz.”

"BENİM KONUŞMAMDA 5-6 KİŞİ UYUMUŞTUR"

Toplantı sürecine ilişkin Bakan olarak değil iletişimci olarak gözlemlerini paylaşmak istediğini aktaran Nabi Avcı, Kamil Aydoğan’ın konuşmasının sonunda salonda uyuyanların sayısının 3 olduğunu ve bunların alkışla sıfırlandığını belirterek, ”Erkan Bey 3,5-4 arasında bitirdi. Ama alkış kuvvetliydi. Sıfırla teslim aldı Süleyman Bey, 2 ile teslim etti. Metin Beyinkini sayamadım çünkü hemen bana geldi sıra. Metine bakarak okumak zorunda olduğum için ben konuşurken kaç kişinin uyuduğunu bilmiyorum ama bu metinle doğrusu ben uyurdum. Dolayısıyla ben herhalde 5-6’yı bulmuşumdur” diye konuştu.

”Burada küçük bir siyasetçi numarası da yaptığımın farkındayım" diyen Nabi Avcı, "tüm arkadaşlar bir kere alkışlandılar ben şimdi iki kere alkışlanmış olacağım” dedi.

Editör: TE Bilisim