Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, mahkeme kararlarını tanımayan bir siyasi iktidarlarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Başkan Fethi Kurt, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde milli eğitimin adeta yaz boz tahtasına çevirildiğini, Milli Eğitim Bakanlığı'nın itibarsız hale getirildiğini kaydetti. Cumhuriyet tarihinde ilk defa mahkeme kararlarını tanımayan ve uygulamayan bir milli eğitim bakanı ve kadrosuyla karşı karşıya olduklarını belirten Kurt, Anayasa Mahkemesi(AYM) dershanelerle ilgili gerekçeli kararıyla ilgili son noktayı koymasına karşı Bakan Nabi Avcı'nın ülke eğitiminde kaos oluşturacak ikircilikli açıklamalar yapmaya devam ettiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle açtığı davanın sonuçlandığını hatırlatan Kurt, Danıştay'ın, görevden alınan 8 bin 403 okul müdürünün görevine dönmesinin kapısını açmasına karşın halen Milli Eğitim Bakanlığı'nın vali, milli eğitim müdürlerini baskı altında tutarak, mahkeme kararlarını uygulamamakta ayak sürüdüğünü kaydetti.

Manavgat'ta haksız şekilde görevden alınan okul müdürlerinin bazılarının mahkeme kararıyla görevlerinin başına geçmeye hak kazandığının altını çizen Kurt, şimdiden bakanlığın okul müdürlerini kendilerinin uygulayacağı kriterle sınava tabi tutarak atama yapacak olmasının eğitimi ne kadar siyasileştirdiklerinin açık bir göstergesi olduğunu vurguladı. Kurt, "Cumhuriyet tarihi süresince böylesi bir iktidar gelmedi. Siyasi iktidar 13 yıl içinde çocuklarımızın geleceği olan milli eğitimi adeta yaz boz tahtasına çevirdi. Çocuklarımızın geleceği akıl almaz bir inat ve anlaşılmaz bir tutum için karartılıyor. Mahkeme kararlarını tanımayan bir Milli Eğitim Bakanlığı var. Her şeyi yok sayıyorlar. İnsanların makam ve mevkileri ne olursa olsun mahkeme kararlarını yok sayamaz. Yok sayarlarsa da eninde sonunda bağımsız mahkemeler karşısına çıkarak hesap verirler. Ben yaptım oldu, ben mahkeme kararı tanımam demek dikta rejimlerine özgü bir davranış." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim