İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 80 kişi kapasiteli hızlandırılmış kursa 350 öğrenci kayıt yaptırdı. Ancak değişen okul yönetimi kontenjan olmadığı için öğrencilere eğitim vermedi.

KURS İÇİN OKUL AİLE BİRLİĞİNE 35 BİN TL BAĞIŞ YAPILDI

Milli Eğitim Müdürlüğünün Batman Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 22 Aralık 2014 tarihinde başlattığı hızlandırılmış kursa kayıt yaptıran 350 öğrenci açıkta kaldı. Elektrik, elektronik, bilişim ve inşaat bölümlerine kayıt ücreti olarak bankaya 20 TL ve 100’er TL’de okul aile birliğine olmak üzere 35 bin TL ödeyen öğrenciler, okul yönetiminin değişmesinin ardından açıkta kaldıklarını belirttiler. 80 kişilik kursa 350 kişinin kaydının yapılmasının ardından yeni yönetimin yeterli öğretmen olmadığı için eğitim vermediği öğrenciler, soruna çözüm bulunmasını istedi.

KURSUN DÜZENLENECEĞİ OKUL HAFTA SONU KAPALI ÇIKTI

Hafta sonları kursların düzenlendiği okula gittiklerini ancak okulun kapalı olduğunu belirten öğrencilerden Orhan Şemdinoğlu, “Milli Eğitimin açmış olduğu mesleki okul adı altında hızlandırılmış kurstan faydalanmak için kayıt yaptırdık. Kontenjan fazla olduğu için hızlandırılmış kurstan faydalanamıyoruz. Sınava gireceğiz fakat bu girdiğimiz sınav ne kadar geçerli olacak bilmiyoruz. Hiç kimse yeterli bilgi bize vermiyor. Yaklaşık 350 kişiye yakın öğrenciyiz. Bunun netliğe kavuşmasını istiyoruz. Milli Eğitimin banka üzerinden açmış olduğu hesaba 20 TL yatırdık ve okul aile birliği adı altında kişi başı bizden 100 TL alındı. Kişi başı 100 TL alınan öğrenci paralarından 35 bin TL toplanıldı. Okul müdürünün tayini aralık ayının ortalarında çıktı. Okula yeni gelen müdürün de hiçbir şeyden haberi yok. Biz buraya diplomalarımızı almaya geldik. Milli Eğitime de durumu anlattık. Bize gereğinin yapılacağını söylediler ama yeni gelen okul müdürü bize il ve ilçelere kaydımızı almamızı istedi. Okulda fazla öğrenci olduğundan dolayı yeterli öğretmen olmadığından dolayı bu konuda size yardımcı olamam diyor. Hepimiz burada mağdur ediliyoruz. Kursun kapasitesi 80 kişi olması gerekirken 350 kişinin kaydı yapılmıştır. Hafta sonu ders gördüğümüz sınıflar çok kalabalık olduğundan dolayı ders bile işleyemiyoruz” dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇELİK: ORTADA BİR MAĞDURİYET VAR

Bu arada konuya ilişkin iddiaları doğrulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, ortada bir mağduriyetin olduğunu belirterek, konu ile ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Sorunun öğretmen eksikliği ve sık sık yönetici değişikliğinden dolayı kaynaklandığını anlatan Çelik, “Bu konu bize intikal edince biz hemen çalışmalarımızı başlattık. Öğrencilerimizin bu sorunu ikinci dönem mutlaka çözüm bulacaktır. Biz sorunu giderceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim