Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Mimarlar Odası Genel Sekreteri Necip Mutlu ve Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Sayim Adanur ile Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, mimarlığın şehirlere yön veren bir meslek olduğunu kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Mimarların görüş ve önerileri bizlere her zaman yol gösterici olmuştur.” dedi. Bütün sivil toplum kuruluşları ile olduğu gibi Mimarlar Odası ile de şehri geliştirmek için sürekli işbirliği içerisinde olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Mimarların bilgi ve birikimlerinden her zaman yararlanıyoruz. Bu kentin tarihi dokusu ile modern çağın dokusunu birleştirmede koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Tarihi, kültürel ve sosyal özellikleriyle bir bölge merkezi olan Trabzonumuzu daha ileriye taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz." dedi.

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, 11 Mayıs’ta Trabzon’da yapmayı planladıkları ‘Kent, Kültür, Demokrasi’ forumu hakkında bilgi verdi. Muhçu, daha önce Türkiye’nin değişik illerinde yaptıkları forumlarla şehirlerin kültürel, mimari, şehircilik özelliklerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Trabzon’da futbol diye bir baskı var. Bu baskı bütün güzellikleri örtüyor. Bu forumla bu örtüyü biraz aralamaya çalışacağız. Çünkü Trabzon’da çok köklü gelenekler, kültürel miras var. Bunu bütün Türkiye ile paylaşmak istiyoruz. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim