Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selami Sözer, tarihi ‘Yeşil Bursa’yı yeniden eski kimliğine kavuşturmaya yönelik çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi de kentin ‘yeşil’ kimliğinin öne çıkarılması noktasında görüşlerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ileterek, çalışmalarında destek sözü verdi. Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşırken meslek odalarına da kulak veren Başkan Altepe, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle Merinos Park’ta Gönül Dostları Sofrası’nda bir araya geldi. Başkan Altepe, Bursa’nın her zaman en iyiye ve en güzele layık olduğunu söyleyerek, “Bursa’nın adı Yeşil Bursa. Şehirler, kültürlerin ve medeniyetlerin beşiğidir. Tarihi eserlerinden mimari yapısında kadar mevcut yapılarla, bütün şehir bakımlı ve güzel olmalıdır. Bursa’yı yeşiliyle buluşturuyoruz” diyerek şehirler için peyzajın önemine dikkati çekti.

Bursa’nın tarihinde yapısını bozacak çok olumsuzluk yaşadığına değinen Altepe, “Bizler bunu aştık, aşmaya devam ediyoruz. Bizim şehrimizin başına da çok şey geldi ama yine de ayaklarımızın dimdik üzerindeyiz. Şehirler inanları etkiliyor. Bu yüzden Bursa’da insanların içi açılsın, başka şehirlere örnek olacak güzellikler önce Bursa’da olsun istiyoruz” dedi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin yeşil kimliğine önem veren projelerinden de bahsederek, kaliteli ağaçlara sahip olan Bursa’da devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla kentin yeşilinin artacağına ve daha çok nefes alacağına işaret etti.

Ankara’da 45 yıl yaşadığını ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de bir dönem danışmanlık yaptığını belirten Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selami Sözer, Başkan Altepe’nin Bursa için büyük bir şans olduğunu söyledi. Sözer, Başkan Altepe’nin çalışmalarını beğendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Bursa’ya ailevi nedenlerden dolayı gelip yerleştim. Bursa’nın güzelliklerinden meftun oldum. ‘Pilav pişirmek değil, pilavla pişmek’ diye bir söz vardır. Siz bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bursa’yla pişiyorsunuz. Doğuştan belediyeci olarak yaratılmışsınız.”

Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi Başkanı Necla Yörüklü de peyzaj mimarları olarak Bursa’da kentin yenilenmesi adına yapılan tüm çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi’ne destek vermek istediklerini söyledi. Peyzaj konusunun bir kentin vazgeçilmezi olduğuna değinen Yörüklü, “Peyzaj faaliyetlerinin verimli ve çağdaş normlarda yapılması, sanayi ve kentleşmeyle ve diğer sektörlerle kentsel mekanların oluşturulmasını sağlar. Marka kent peyzaj olmadan olmaz. Kusursuz kentin vazgeçilmez ögesi peyzajdır. Bir kentin değerini peyzaj görüntüsü belirler. Bu noktada, kentimizi marka kent olarak tanıtmak, uygulanabilir projeler üretip işbirliği yapmak, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın peyzaj ve rekreasyon alanında yaptığı faaliyetlere ve etkinliklere Bursa Peyzaj Mimarları Odası olarak katkı koymak ve yeşil Bursa için stratejik yaklaşımların belirlenerek, inşaat alanlarında ruhsat eki proje zorunluluğu getirilmesi konusunda imar yönetmeliğinde bulunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kentin peyzaj ve rekreasyonel alan sağlanmasında bilinçli yaklaşımların ve bilimsel projelerin oluşturulması konusunda da hem kent yöneticilerine hem de peyzaj mimarlarına önemli görevler düştüğünü hatırlatan Yörüklü, Peyzaj Mimarları Odası olarak Bursa’da yapılmasını öngördükleri çalışmaların yer aldığı dosyayı da Başkan Altepe’ye sundu. “Atılan her taşta üyelerimiz olarak yanınızdayız” diyen Yörüklü, kentsel ve kırsal peyzaj alanlarının oluşturulması, koruma ve yaşatma kriterlerinin belirlenmesinde Büyükşehir Belediyesi’ne destek vermeye her zaman hazır olduklarını da vurguladı. Ziyaretin sonunda Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Altepe ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim