İstanbul polisinin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde bomba yüklenmiş minibüs ele geçirildi.

İstanbul'da minibüsten 60 kilo patlayıcı çıktı 1.resim

Bahçelievler'de polisin kontrollü patlatma yaptığı minibüste 60 kilo patlayıcı ele geçirildi. Olayla ilgili 1 PKK'lı gözaltına alınırken, İİT zirvesinin hedef alınacağı iddiası araştırılıyor.


İstanbul'da minibüsten 60 kilo patlayıcı çıktı 2.resim

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK'nın İstanbul'da bombalı araçla saldırı yapacağını belirleyerek çalışma başlattı. Polis ekipleri 24 saat boyunca yaptığı fiziki ve teknik takibin ardından kapalı kasa bir minibüste yüklü miktarda patlayıcı madde olduğunu tespit etti.

PKK'DAN KAYDI OLAN 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstihbarat ve TEM ekipleri bomba yüklü minibüsün Bahçelievler Şirinevler Mahallesi Mahmutbey 18. Sokakta park halinde olduğunu belirleyerek operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında terör örgütü PKK'dan kaydı bulunduğu öğrenilen 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

İstanbul'da minibüsten 60 kilo patlayıcı çıktı 3.resim

FÜNYE İLE PATLATILDI

Ekipler, minibüsün bulunduğu sokağa çıkan bütün yolları trafiğe kapattı. Olay yerine gelen ekipler, durumu Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Bomba İmha uzmanı ekipler özel kıyafetini giyerek minibüste bir süre inceleme yaptıktan sonra araçta fünye ile patlatmalar gerçekleştirdi.


İstanbul'da minibüsten 60 kilo patlayıcı çıktı 5.resim

PATLAYICI ALÜMİNYUM TOZU VE RDX'TEN OLUŞUYOR

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2,5 saat süren incelemenin ardından şüpheli minibüsü çekiciyle olay yerinden kaldırdı. Kapalı kasa minibüste ele geçirilen patlayıcıların cinsinin alüminyum tozu ve RDX'ten oluştuğunun belirlendiği öğrenildi.


İstanbul'da minibüsten 60 kilo patlayıcı çıktı 6.resim

POLİS, İİT ZİRVESİNE YÖNELİK SALDIRI İDDİASI ARAŞTIRIYOR

Polis ekipleri; gözaltına aldığı şüphelinin, 19 Kasım'da düzenlediği operasyonda sansasyonel bir eylem için İstanbul'a geldiğini belirlediği terör örgütü PKK üyesi 'Baver' kod adlı Yunus Sanamalı ile irtibatlı olup olmadığını ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesine yönelik bir saldırı mı planlandığı konusunda çalışmalarını genişleterek, incelemelerini sürdürüyor.

İstanbul'da minibüsten 60 kilo patlayıcı çıktı 7.resim

Editör: TE Bilisim