DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Özel Sakarya İlk ve Ortaöğretim Okulu ile Özel Gonca Anaokulu minikleri, kardeşlik ve barış resimlerini çizdi.

    Altunbilekler AVM’de bir araya gelen 300 öğrenci, kalplerindeki sevgiyi resme aksettirdi. Kimisi silahın üstünü çizerken, kimisi el ele tutuşan, kimisi özgürce koşan çocuklar, kimileri ise doğa resimleri çizdi.

    Bazen kardeşin kardeşi üzdüğü, kardeşin kardeşle kavgaya tutuştuğu zamanlar olduğunu belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Halil Danacı, “Dünyamız çok büyük ve burada hepimize yetecek kadar yer, kaynak, mutluluk var. Adalet, paylaşma, dayanışma olursa inanıyorum ki dünyamız bütün çocukların, bütün insanların kardeşçe barış içinde mutlu ve huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir.” dedi.

    Dünyada yaşayan çocukların farklı ırklara, milletlere, dillere, kültür ve inançlara sahip olduğunu hatırlatan Danacı, “Ancak bizim anlayışımızda bu farklılıkların hepsi birer zenginliktir. Aslında hepimiz büyük bir insanlık ailesinin mensuplarıyız. Ne var ki bazen kardeşin kardeşi üzdüğü, kardeşin kardeşle kavgaya tutuştuğu zamanlar oluyor. Dünyanın bazı bölgelerinde insanlar bolluk, zenginlik içinde yaşarken, bazı bölgelerinde açlık, kıtlık ve fakirlik içinde yaşıyor. Aynı şekilde dünyanın bazı bölgelerinde insanlar huzur içinde hayatlarını sürdürürken bazı bölgelerinde savaşlar yaşanıyor.” diye konuştu.

    Halil Danacı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dünyamız çok büyük ve burada hepimize yetecek kadar yer, kaynak, mutluluk var. İnşallah sizler yarın birer sanatçı, politikacı, bilim adamı öğretmen, doktor veya başka bir konuda yetki sahibi olacaksınız. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklikleri giderecek, bizim yanlışlarımızı düzelterek, sizlerden sonra gelen nesiller için çok daha adaletli, çok daha güzel bir dünya kuracaksınız. Ailelerinize kardeşlerinize arkadaşlarınıza selam ve sevgilerimizi iletin ben bu düşüncelerle tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum. 23 Nisan Çocuk Bayramınızı şimdiden kutluyor, sizleri sevgi ile kucaklıyorum.”

    Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlyas Can, İsmail Koşan, Kale Feza Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Hayrettin Kaya, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim