İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
2015-2016 Eğitim öğretim sezonu sonunda birinci sınıfı tamamlayan, doğuştan bedensel engelli 8 yaşındaki Mirac Kayık, karne heyecanını evinde yaşadı.

Karnesini vermek üzere bedensel engelli Mirac Kayık´ın ailesini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Miracı ve ailesini kutladı, 1. sınıfı başarıyla bitiren öğrenciye karnesini verdi. Küçük Mirac da karne sevincini, okuduğu şiirle dile getirip, Kurtaran´a ve öğretmenine teşekkür etti.

"Miraç kardeşimizi kutluyorum." diyen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "Batman´da Mirac gibi evde eğitim imkânı bulan 55 öğrencimiz var. Çeşitli sağlık nedenleriyle okullara erişim imkânı bulamayan çocuklarımıza, evde eğitim imkânı sağlıyoruz. Rehberlik Araştırma Merkezimizin tespit ettiği bu çocuklarımıza verilen raporlar doğrultusunda, öğretmenlerimizi onların eğitimi için görevlendiriyoruz." diyen Kurtaran, Batman´da 167 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını, 8 bin öğretmenin de bu yorucu süreçte fedakârlıkla görevlerini sürdürdüğünü kaydetti. Ziyaretin sonunda Mirac´a çeşitli hediyeler verildi.

Cihan

Editör: TE Bilisim