Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
MİT TIR'ları ile ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut'un Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı’na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşma Yargıtay'dan istenilen ancak gelmeyen belgelerin bir kısmının tekrar talep edilmesi kararı ile ertelendi.

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, MİT TIR'ları ile ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunmuştu. Uluslararası mahkemeye verdiği dilekçenin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankut hakkında, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği gerekçesi ile dava açıldı. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ankut'un avukatları ilk duruşmada, Yargıtay tarafından soruşturulan MİT tırları dosyasının mahkemeye sunulmasını talep etmişti.

Dosyanın gizliliği nedeniyle Yargıtay tarafından bu talebin reddedilmesi üzerine Ankut'un avukatları dosyanın sadece iddianame, olay tutanağı ve sanık savunmaları örneklerini istedi. Sanık avukatlarının bu talebine itiraz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının sadece dosyanın iddianamesinin istenmesi yönündeki talebi ise dikkat çekti. Avukatların taleplerini değerlendiren hakim, Yargıtay'dan dosyanın iddianame, olay tutanağı ve sanık savunmaları örneklerinin getirtilmesi kararı ile davayı 7 Mart tarihine erteledi.

Editör: TE Bilisim