Türk milliyetçisi olmak ne demektir? Türk milliyetçisi olmak ne demektir?
Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'ları ile ilgili olarak eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı vekili Ahmet Karaca, cumhuriyet savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman ile eski Adana Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, "cebir ve şiddet kullanarak hükümeti yıkmaya teşebbüs ve gizli bilgileri ifşa" suçlamasıyla tutuklandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın tutuklanma talebi üzerine gözaltına alınan savcılar ile jandarma komutanının işlemleri Mersin'in Tarsus ilçesindeki adliye binasında sürdürülüyordu. Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dün sabah saatlerinde getirilen savcılar Bağrıyanık ile Şişman'ın avukatları, saat 10.30'da mahkemeye çıktı. Avukatlar, mahkemeden dosyayı inceleme talebinde bulundu. Mahkeme, avukatların dosya üzerinde kısmi inceleme yapmasına izin verdi. Saat 14.00'de başlayan mahkemeye eski başsavcı vekili Ahmet Karaca, savcı Aziz Takçı ile Kurmay Albay Özkan Çokay ve avukatları da dahil oldu.

Avukatlar, müvekkilleri hakkında HSYK'nın talebine göre tutuklanmaları için yakalama kararı çıkaran mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme, talebi reddetti. Savcılar savunmalarını yaparken Albay Çokay, müfettişe verdiği bilgilerin mahkemeye sunulmadığını belirterek savunma yapmadı. 4 savcının kendileri için verilen yakalama kararına da savunmalarında karşı çıktıkları, ayrıca hakim ve savcıların gözaltına alınmasına ilişkin yasalara uyulmadığını anlattıkları öğrenildi.

Bu gece saat 02.30'da kararı açıklayan mahkeme, cebir ve şiddet ile hükümeti yıkmaya teşebbüs ve gizli bilgileri ifşa etmek suçlamasıyla 4 savcı ve 1 eski alay komutanının tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan albay askeri cezaevine, 4 savcı ise Adana Kürkçüler Cezaevi'ne konulacak. Yargılamanın bundan sonraki safhası ise Yargıtay'da devam edecek.

Editör: TE Bilisim