Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası’nda üretilen, Türkiye’nin ilk ve tek Milli Piyade Tüfeği (MPT), üretildiği yer olan Kırıkkale’de yemin töreninde kullanıldı.

Kırıkkale Başpınar Gençlik İl Spor Müdürlüğü, 17 Ağustos Kapalı Salonu’nda düzenlenen törende 357/1 kısa dönem erbaş ve erler yemin töreni düzenlendi. Törende ilk defa Türkiye’nin tek Milli Piyade Tüfeği üzerine yemin edildi. Jandarmanın kuruluşunun 175’inci yılında, toplam, 175 er ve erbaş yemin etti. Tören, birliğe ilk katılan er Mehmet Sabri Kıran'ın yaş kütüğüne plaket çakması, askerlerin jandarma marşını seslendirmesi, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Törene, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut ve askerlerin aileleri katıldı.

    Jandarma Albay Karabulut, törende askerlerin ailelerine seslenerek "Vatan hizmetlerini yerine getirmek için bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız coşkuyla ve heyecanla biraz sonra yemin ederek tam bir asker olacaklar. Sizlerin onlara bakarken yaşamış olduğunuz gurur ve mutluluğu gözlerinizden okumaktayız. Ne mutlu size ki büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınız, şimdi kutsal askerlik nöbetini devralmak için hazır bir şekilde karşınızda duruyor. Hiç şüpheniz olmasın ki sizin evlatlarınız bizim evlatlarımızdır. Onları davul zurnayla asker ocağına gönderdiğiniz gibi eğitimini almış, vatan vazifesini yapmış olarak sizlere teslim etmek, bizim en önemli görevimizdir." dedi.

    Askerlere seslenen Karabulut, şöyle konuştu: "Biraz sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kutsal görevi olan Türk yurdunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için sizden önceki vatan evlatları gibi şehit kanlarıyla süslenmiş, Albayrak ve silah üstüne ellerinizi koyup kardeşten öte bildiğiniz silah arkadaşlarınızla ant içeceksiniz. Sizlerin bu eşi bulunmaz vatan ve yüce millet uğruna canınızı seve seve vereceğinize inancım tamdır. Dün olduğu gibi bu günden sonrada halkımızın huzur ve güvenliği, milletimizin bağımsızlığı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele edeceksiniz. Güzide jandarma teşkilatının mensubu olmakla gurur duyunuz. Üzerinizdeki üniformanın yüce Türk milletinin simgesi ve şerefi olduğunu asla unutmayınız."

    Kırıkkale’de ilk defa böyle bir tören düzenlendiğini açıklayan Vali Ali Kolat, "Uzun zamandır bu tür törenlere hasrettik. 175 Mehmetçiğimizle yemin töreninde hep beraberiz. Bu mutlu günde sizlerle olmak, sizlerle bu güzel ortamı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Gerçekten bu tür tablolar insana gurur veriyor. Özellikle asker aileleri bu tür ortamlardan buluşmaktan ve bu tür ortamı bölüşmekten büyük bir zevk alırlar. Biz asker bir milletiz. Asker milleti olarak ta askerimize karşı her zaman büyük bir sevinç büyük bir heves ve büyük bir gayret içerisinde olmalarından da mutluluk duyarız. Asker demek vatana hizmet eden, millete hizmet eden milletin huzur ve güvenliğini birlik ve beraberliğini sağlamaya çalışan bayrağı her zaman önde ve dik tutan kesim demektir. Biz bayrağımızı seviyoruz. Vatanımızı seviyoruz ve birlik beraberliğimiz için her türlü gayreti gösteriyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim