Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Bursa’nın Mudanya ilçesinde Ülkü Ocakları ile birlikte MHP Mudanya İlçe Başkanlığı, Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü protesto etmek ve soydaşlara sahip çıkmak için Atatürk Anıtı önünde toplandı.

İskele Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına, Mudanya Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Altılar, MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen, İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Mutlu, İl Başkan Yardımcısı Erkan Zorba ile Mehmet Koçer ve emekli Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım da katıldı.
Açıklamada Doğu Türkistan’da utanç verici olaylar yaşandığını belirten MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, “Çin, bugün soydaşlarımızı Türk ve Müslüman olduğu için soykırıma uğratırken, bazı Maocuların halen Mao hayranlıklarını dile getirebilmeleri çok vahim bir durumdur. İnsanlık dışı uygulamalarla çaresiz bırakılmış, yardıma muhtaç insanların resimlerine ve gazetelerde çıkan katliam haberlerine bakıp hayıflanmak yeterli değildir” dedi.

Dünya insanlarının el birliği ile Doğu Türkistan davasına sahip çıkılmasının zorunlu olduğuna dikkati çeken Kesen, Çin mallarının tüm yurtta protesto edilmesi ve ülke sınırlarına sokulmaması gerektiğini kaydetti. “Tarafımız ve niyetimiz belli” diyen Kesen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Vicdanınızı rahatlatmak için giderayak doğru bir girişimde bulunun ve oradaki vatandaşlarımıza yardım edin” çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilisim