İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Mersin'de kadın müdür yardımcısı tarafından odaya kilitlenerek dayak atıldığı iddia edilen 12 yaşındaki 6 kız öğrenciden 2'si hastanelik oldu. Büyük korku yaşayan 4 öğrenci göz yaşlarını tutamazken, okula gelen aileler duruma tepki gösterdi. Velilerin şikayeti üzerine müdür yardımcısı polis merkezine götürüldü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayla ilgili inceleme başlattı.

İddiaya göre merkez Akdeniz ilçesi İleri Ortaokulu'nun 6-A sınıfında okuyan 12 yaşındaki 6 kız öğrenci, iddiaya göre son dersleri olan Beden Eğitimi'nde su savaşı yaparak oynadı. Erkek öğrencilerden biri ise kız öğrencilerin yaramazlık yaptığını, okulun kadın müdür yardımcısına şikayet etti. Duruma öfkelenen bayan müdür yardımcısı N.K., öğrencileri odasına çağırdı. İddiaya göre odasının kapısını kilitleyen N.K. kız öğrencilere dayak attı. Atılan dayak sonrası öğrencilerden ikisi fenalık geçirdi. Bunun üzerine okula ambulans çağrıldı. Ambulanstaki görevlilerin ilk müdahalesinin ardından öğrencilerden Z.N.B. Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, C.Ç. ise Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayı duyan veliler ise okula gelerek duruma tepki gösterdi. Dayak yediği öne sürülen 4 kız öğrenci, ifadelerinin alınması için karakola götürülmek üzere polis aracında bekletildikleri sırada gözyaşlarını tutamadı. Kız öğrencilerden biri ise polis aracından inerek gelen annesine sarılıp gözyaşı döktü.

Velilerin şikayeti üzerine Müdür Yardımcısı N.K. polis merkezine götürüldü. İfadesinin ardından N.K. serbest bırakılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı. Hastanede bir süre gözlem altında tutulan 2 öğrenci daha sonra taburcu edildi. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bilgilerin kendilerine geldiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Abartılı şeyler. Burası bizim okulumuz. Öğrenciler bizim evlatlarımız. Burada böyle bir şey yok. Ben aslında soruşturmada açtım. İncelenecek. Öğrencilerin hepsinin sağlığı sıhhati yerinde. Ne kulağı kopan var. Ne kalbi duran var. Ne gözü görmeyen var. Öyle bir sıkıntı yok. Abartılı bir şey. İnceleme başlattık. Sorumlularla ilgili bir takibat yapılıyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim