Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, milleti ayrıştırarak parçalamaya çalışan belirli güç odaklarına seslenerek, "Milletin kaderine çukur kazmak isteyenler o çukura gömülecek. Önümüzdeki süreç, bu milletin insanlık vicdanına vereceği derslerle dolu olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin iftarına katıldı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Yunus Emre Spor Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına; AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Bursa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri katıldı.

Programda konuşan Müezzinoğlu, "Ülkenin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. O rahatsız olanlardır ki, milletimizin arasına fitne ve fesat sokmaya çalışıyorlar. Bu büyük milletin o büyük hayallerinden rahatsız olanlar, milletimizi çatıştırarak ayrıştırmaya çalışıyorlar. O nedenle farklı farklı maşalarla terör eylemleri gerçekleştiriyorlar. Bakınız Atatürk Havalimanı’nda önceki akşam yaşadığımız bu farklı eylemde 44 vatandaşımızı kaybettik. Rabb'im onlara rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Burada milletimizin kaderiye oynamak isteyen üç tane canlı bomba terör eylemi gerçekleştiriyor ama esasında bunları maşa olarak kullananlar var. Bunları maşa olarak kullanan iradeyle mücadelemiz, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe olan kilitlenmemizle başaracağız. Biz birlikte büyük bir milletiz" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN KADERİNE ÇUKUR KAZANLAR O ÇUKURA GÖMÜLECEK"

Türkiye’nin 80 milyonuyla birlikte büyük bir millet olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, milleti ayrıştırarak çatıştırmaya çalışan belirli güç odaklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bu birlikteliğimizden rahatsız olanlar, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar ama bu milletin o feraseti, o vicdanı, o sağduyusu, o özverisi onlara asla fırsat vermeyecek. Milletin kaderine çukur kazanlar o çukura gömülecek, milletçe o büyük hayallere hep birlikte yürüyeceğiz. Ben inanıyorum ki bu sofraların en büyük zenginliği birbirimizi daha çok sevmemize ve kardeşlik duygularımızın güçlenmesine vesile olmasıdır. Şunu hiç unutmayın ki; gerek mazlum ve mağdur milletler, gerekse İslam coğrafyasındaki bütün ümmet, bu büyük millete bakıyor. Bu büyük millet güçlü olursa onlar daha huzurlu olacaklar. Bu büyük Türk milleti yarınlardaki o büyük hedeflerine güçlü bir şekilde yürürse, onların yarınları da bugünden daha huzurlu ve gelecekleri daha güçlü olacaktır. İşte bundan rahatsız olan belirli güç odakları ve dünyayı fitneyle, fesatla, ateşle, silahla, çatıştırarak ayrıştıranların oyunu ancak bu şekilde bozulacaktır. Bu oyunu bozacak tek bir millet var; bu oyunu bozacak olan bu büyük millettir. Bu büyük milletin bu anlamda tarihi geçmişinde tarihe ve insanlığa sunduğu o güzel ve güçlü medeniyeti inşallah yeniden bu yolculukla hep beraber başaracağız. Bizim hedefimizde, insanlık ve medeniyet anlayışımızda Bursa’dan fışkıran o medeniyet anlayışında ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ der. Önümüzdeki süreç insanlığın bu milletin insanlık vicdanına vereceği derslerle dolu olacaktır. O nedenle yaklaşık üç milyon Suriyeli beş yıldır bizim misafirimiz. Ama onların, yüz binle ifade edilen göçmenlerden ödleri patlıyor ve dünyaları kararıyor ama biz paylaşarak çoğalttığımız bir sevgi medeniyetinin mensuplarıyız."Cihan

Editör: TE Bilisim