MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, yılbaşı gecesinin Müslümanlar için özel bir gün olmadığını belirterek, diğer geceler nasıl değerlendiriliyorsa bu gecenin de aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

        Müftü Poçanoğlu, yaptığı açıklamada, vatandaşların sıradan günlerde nasıl ailece oturup zaman geçiriyorlarsa yılbaşı gecesinde de aynı şekilde vakitlerini geçirebileceklerini belirtti. Poçanoğlu, "Yılbaşının biz Müslümanlar açısından herhangi bir günden hiçbir farkı yoktur. İbadetini yapmak isteyen vatandaşlar yine zikir ve tesbihatını yapabilir." dedi.

    Yılbaşının vatandaşlar açısından bir yılın muhasebesinin yapma imkanını da akıllara getirdiğini söyleyen Müftü Poçanoğlu, "Vatandaşlarımız şöyle geriye baktığı zaman yıl içerisinde istemeden de olsa yaptığı yanlışları, eksiklerin muhasebesini yapabilir. Ya da yapılan aktivite Türk inanç ve kültürüne uygun değilse, aykırıysa olmaz. Eğlence de olsa Hristiyan aleminin Noel kutlaması, onu anımsatacak tarzdaki organizasyonlar, kendi inanç ve kültürümüze aykırıdır. Her zaman için dinin, ahlakın gereklerine göre davranmak gerekir. Yılbaşına özel diye bir program yapmamak gerekir. Yoksa ailece normal günlerde yaptığımız eğlencelerin, yemenin, sohbet etmenin sakıncası yoktur." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim